11/06/2022 11/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλεως της Ιεράπετρας το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 (Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής). Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, περιστοιχούμεος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, προέστη στο καθιερωμένο...
11 Ιουνίου, 2022 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2022 - 19:43

Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής στο κοιμητήριο Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής στο κοιμητήριο Ιεράπετρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλεως της Ιεράπετρας το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 (Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής).

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, περιστοιχούμεος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, προέστη στο καθιερωμένο από την Αγία μας Εκκλησία μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των απ᾽ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών, πατέρων, μητέρων, πάππων, προπάππων και συγγενών ημών και υπέρ της κατατάξεως των ψυχών αυτών μετά των αγίων και των δικαίων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε από καρδίας ο τριήμερος Αναστάς εκ νεκρών και Αναληφθείς εις τους ουρανούς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, να αναπαύει «εν χώρα ζώντων μετά των αγίων και δικαίων» τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο, τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων