20/09/2023 20/09/2023 Δυναμικό παρών έδωσε η Τοπική Εκκλησία στο συλλαλητήριο κατά της υποστελέχωσης και υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σητείας. Με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο κλήρος μαζί με τον λαό της πόλης της βορειοανατολικής Κρήτης ένωσαν με ειρηνικό τρόπο δυναμικά τις φωνές τους τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την αγωνία...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 10:05

Σητεία: Ένωσαν τις φωνές κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου – “Απαιτούμε, Στηρίζουμε, Επευλογούμε τον αγώνα” το μήνυμα της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Σητεία: Ένωσαν τις φωνές κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου – “Απαιτούμε, Στηρίζουμε, Επευλογούμε τον αγώνα” το μήνυμα της Εκκλησίας

Δυναμικό παρών έδωσε η Τοπική Εκκλησία στο συλλαλητήριο κατά της υποστελέχωσης και υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σητείας. Με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο κλήρος μαζί με τον λαό της πόλης της βορειοανατολικής Κρήτης ένωσαν με ειρηνικό τρόπο δυναμικά τις φωνές τους τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την αγωνία τους για το αύριο της υγείας στην ευρύτερη περιοχή. 

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος κ. Κύριλλος “Το δυναμικό συλλαλητήριο μας εκφράζει την αραγή ενότητα όλου του Σητειακού Λαού, για να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο Σητείας και να μη διακυβεύεται το μέλλον του ευλογημένου τόπου μας”.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν όλοι οι Φορείς και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Εκκλησία του τόπου και η Ηγεσία της η οποία “η οποία αφουγκράζεται διακριτικά και βιώνει τις καθημερινές αγωνίες, τους καημούς, τους στεναγμούς, και συμμερίζεται απόλυτα το αυτονόητο δικαίωμα των Σητειακών στο μέγιστο αγαθό της υγείας και την δίκαιη αγανάκτηση όλων μας για την υπολειτουργία του Νοσοκομείου μας”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Επιτακτική ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις

Σε μία εποχή που η αλλεπάλληλες κρίσεις δοκιμάζουν την καθημερινότητα των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες, το αγαθό της υγείας δεν θα πρέπει να μπαίνει στο ζύγι. Η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις είναι επιτακτική, καθώς η Παθολογική, η Παιδιατρική και άλλες κλινικές κινδυνεύουν να κλείσουν στο Νοσοκομείο της Σητείας. 

“Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα του φιλοπρόοδου και ευγενικού λαού μας, αλλά και των πολλών επισκεπτών της περιοχής μας κυρίως τους θερινούς μήνες, στην ασφαλή Δημόσια Υγεία με την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Επιθυμούμε από την Κυβέρνηση να ενσκύψει ουσιαστικά στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας στον Δήμο Σητείας. Ζητούμε το Υπουργείο Υγείας, η 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης και η διοίκηση των Νοσοκομείων Λασιθίου, να αντιληφθούν το μέγεθος των κινδύνων που εγκυμονεί η σημερινή υποστελέχωση του Νοσοκομείου για το αγαθό της δημόσιας υγείας στην τοπική κοινωνία μας. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας, το οποίο καλύπτει υγειονομικά το ανατολικό, απομακρυσμένο και πλέον δυσπρόσιτο οδικά τμήμα της Κρήτης, αλλά και τα γειτονικά νησιά των Δωδεκανήσων Κάσο και Κάρπαθο”, είπε ο Μητροπολίτης.

Ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας της Σητείας δήλωσε ότι το εναπομείναν προσωπικό του Νοσοκομείου, υπερβάλλοντας εαυτόν και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης δίνει ένα διαρκή και φιλότιμο αγώνα, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Σητειακού λαού. Για το λόγο αυτό “ως τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε την συνέχιση της δραματικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας, λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Απαιτούμε, Στηρίζουμε, Επευλογούμε

Με δυναμική φωνή και ευλογώντας τον αγώνα ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος δήλωσε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ότι:

“Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση και ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Σητείας, χωρίς την εύρυθμη λειτουργία του οποίου τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμά μας στη ζωή και τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Στηρίζουμε αμέριστα τον αγώνα του Σητειακού λαού για ισότιμη παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας, για να μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι συνάνθρωποί μας όταν ασθενούν να μην κινδυνεύει η ζωή τους, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης και του απαρχαιομένου οδικού δικτύου που συνδέει την απομακρυσμένη Σητεία με τα άλλα αστικά κέντρα της Κρήτης.

Επευλογούμε ολόψυχα τον δίκαιο αγώνα για την υπέρασπιση της ζωής μας με την προάσπιση και διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας των Σητειακών, που εξαρτάται από την συνέχιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας”.

Επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας

Μία ημέρα μετά το δυναμικό συλλαλητήριο, μετά από αίτημα του Δήμου Σητείας, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση Επιτροπής από την Σητεία με την ηγεσία του Υπουργείου.

Οι παριστάμενοι εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο και ευρύτερα στο Δήμο Σητείας από την υπολειτουργία νευραλγικών κλινικών, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό των κλινικών, από τις εισφορές του Σητειακού λαού.

Χρυσοχοΐδης: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί για υποβάθμιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σητείας, σε απάντηση ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι αναφορές για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας είναι εντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες, καθώς ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας είναι όχι η υποβάθμιση αλλά η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας. Στις άμεσες ενέργειες που προτείνονται είναι η προκήρυξη τριών θέσεων διευθυντών κλινικών και η παροχή επιπλέον κινήτρων και οικονομικών ενισχύσεων ώστε να καλυφθούν γρηγορότερα οι κενές θέσεις και δόθηκε εντολή στη διοίκηση του Νοσοκομείου για την εύρεση άμεσων λύσεων για λειτουργία των κλινικών μέχρι την ολοκλήρωση των προκηρύξεων.

Ωστόσο, μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις τα αιτήματα και οι φωνές που ζητούν να μην υποστελεχωθεί το Νοσοκομείο παραμένουν ζωντανές απαιτώντας πράξεις και όχι λόγια. Πάντως, πρόθεση του Υπουργού, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Σητείας, είναι στο αμέσως χρονικό διάστημα να επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σητείας.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων