30/06/2019 30/06/2019 Πανηγύρησε το Σάββατο 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας. Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Στην ομιλία του...
30 Ιουνίου, 2019 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 18:09

Σον Ι.Ν. Αγ. Παύλου Φέρμων ο Μητρ. Ιεραπύτνης

Διαδώστε:
Σον Ι.Ν. Αγ. Παύλου Φέρμων ο Μητρ. Ιεραπύτνης

Πανηγύρησε το Σάββατο 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, επισημαίνοντας ότι μετέφεραν το μήνυμα του Ευαγγελίου σωτηρίας «έως εσχάτου της γης» και σφράγισαν το κορυφαίο ιεραποστολικό τους έργο με το μαρτύριό τους. Αναφέρθηκε ακόμα στην Παύλεια διδασκαλία και τα πάντα επίκαιρα θεόπνευστα μηνύματά της για έμπρακτη αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, όπως εκφράστηκαν μέσα από τις δεκατέσσερις επιστολές Του, επηρεάζοντας βαθιά την ανθρώπινη συνείδηση και τη βούληση για συμμόρφωση με τις βασικές αρχές της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αγάπης, της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης και των άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος ο Απ. Παύλος διέτρεξε τον τότε γνωστό κόσμο, ξεκινώντας από την Ανατολή και ακολουθώντας πορεία αντίστροφη από αυτήν του Μεγ. Αλεξάνδρου, για να μεταφέρει με τη διδασκαλία του το μήνυμα της σωτηρίας. Έτσι οι αλήθειες του χριστιανικού Ευαγγελίου μεταφυτεύθηκαν από την Παλαιστίνη στον ελληνικό κόσμο και από εκεί με το πέρασμα των αιώνων στην Ευρώπη.  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Απόστολος Παύλος πέρασε από την νότια Κρήτη, όπου εγκατέστησε τον συνέκδημο και μαθητή του Απόστολο Τίτο ως πρώτο Επίσκοπο της, ευχήθηκε δε σε όλους τη χάρη και τις πρεσβείες του.


Στην πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού των Φέρμων έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν o Bουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ.κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, η Πρόεδρος κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη Μαρία και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου και εκπρόσωποι των λοιπών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων