28/05/2021 28/05/2021 Την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού Σητείας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Μαϊου 2021 η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής της στο Νομό Λασιθίου. Την Υφυπουργό Τουρισμού υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών...
28 Μαΐου, 2021 - 11:05

Στη Μονή Τοπλού ξεναγήθηκε η υφυπουργός Τουρισμού

Διαδώστε:
Στη Μονή Τοπλού ξεναγήθηκε η υφυπουργός Τουρισμού

Την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού Σητείας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Μαϊου 2021 η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής της στο Νομό Λασιθίου. Την Υφυπουργό Τουρισμού υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Η κ. Ζαχαράκη ξεναγήθηκε αρχικά στο Καθολικό της Μονής από τον Προηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο Σπανουδάκη, όπου προσκύνησε τα ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Ιακώβου, αλλά και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Αμιάντου και της περίτεχνης εικόνας «Μέγας ει Κύριε» του Ιωάννου Κορνάρου.

Ακολούθησε η ξενάγηση στο Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων και στο Μουσείο Χαλκογραφιών και στους υπόλοιπους χώρους του ιστορικού Καστρομονάστηρου, όπως στην κατάγραφη Τράπεζα, όπου θαύμασε τις σύγχρονες αγιογραφίες με την τεχνική της νωπογραφίας-φρέσκο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και ο Ηγούμενος της Μονής π. Αμβρόσιος είχαν την ευκαιρία να ενημέρωσαν διεξοδικά την κ. Ζαχαράκη κατά την πολύωρη παραμονή της για τη μεγάλη ιστορία της Μονής, τα μοναδικά εκθέματα που φιλοξενεί αλλά και για το έργο της στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας, παραγωγής, ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Ακολούθησε γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιού από τον τεχνολόγο τροφίμων της εταιρίας ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ κ. Νίκο Λαπιδάκη και τον οινολόγο της ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ κ. Μάνθο Γιαλιτάκη αντίστοιχα. Η Υφυπουργός και η συνοδεία της είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα υψηλής ποιότητας βιολογικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ Σητεία, το Αγουρέλαιο και το «Θείον έλαιον» με τις αυξημένες πολυφαινόλες στην κορυφαία του εκδοχή ποιότητας, τα οποία βραβεύτηκαν στους φετινούς διεθνείς απαιτητικούς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Επίσης δοκίμασαν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες βραβευμένων βιολογικών κρασιών, που παράγει και τυποποιεί η Μονή με τις ετικέτες «Σαμώνιον», «Γερτό», «Ληνός», «101 Πόρτες», «Αμάραντον», «Φιλόθεος», καθώς και εκλεκτά αποστάγματα «Τσικουδιά Κρήτης» και «Παλαιωμένη τσικουδιά Κρήτης», τα οποία συνόδευσαν με τοπικά εδέσματα από την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή.

Την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, που αναχώρησε μετά το μεσημέρι από την Ι. Μονή Τοπλού, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που της επιφυλάχθηκε, συνόδευε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, στο πλαίσιο της προσπάθειας διασύνδεσης των ξενοδόχων με τους τοπικούς παραγωγούς προϊόντων. Πρόκειται για μια επίσκεψη που σηματοδοτεί τη σημαντικότητα του Θρησκευτικού Τουρισμού και την ανάγκης περαιτέρω ανάδειξης και προβολής των Εκκλησιαστικών Μνημείων αλλά και της προώθησης του Γευσιγνωστικού Τουρισμού λόγω των γαστρονομικών χαρακτηριστικών της Κρητικής κουζίνας. Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Δημάρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιφετάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαικάστρου κ. Νικ. Χατζηδάκης, ο Καθηγητής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και Αντιπρόεδρος των «Βιοκαλλιεργητών Σητείας» κ. Ιω. Κοπανάκης και ο Ξενοδόχος κ. Βασίλης Καραμανλής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων