07/06/2020 07/06/2020 Το απόγευμα του Σαββάτου (6 Ιουνίου 2020) τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Βασιλικής Ιεράπετρας, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του υπερφυούς γεγονότος της επιδημίας του...
07 Ιουνίου, 2020 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 16:11

Στην Αγία Τριάδα Βασιλικής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης

Διαδώστε:
Στην Αγία Τριάδα Βασιλικής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης

Το απόγευμα του Σαββάτου (6 Ιουνίου 2020) τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Βασιλικής Ιεράπετρας, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του υπερφυούς γεγονότος της επιδημίας του Παναγίου Πνεύματος στον κόσμο κατά την ημέρα της Πεντηκοστής και στην ενότητα και την αγαπητική κοινωνία των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος ως πρότυπο ζωής και των σχέσεων μεταξύ των πιστών. Όπως σημείωσε, η Πεντηκοστή είναι η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, κατά την οποία ο Παράκλητος κατήλθε στις κεφαλές των Μαθητών μέσα στο υπερώο των Ιεροσολύμων «εν είδει πυρίνων γλωσσών» και αυτοί πληρωθέντες από το Πνεύμα το Άγιο μετατράπηκαν σε διαπρύσιους κήρυκες του Ευαγγελίου σε όλη την οικουμένη, καλώντας τους ανθρώπους να βαπτισθούν και να λάβουν την κοινωνία και την χάρη του Παναγίου Πνεύματος, την οποία ευχήθηκε να έχουμε όλοι μας.

Επίσης, τόνισε τη σημασία της προσωπικής Πεντηκοστής του καθενός μας ως ξεχωριστού προσώπου και εικόνος του Τριαδικού Θεού και την προσπάθεια που πρέπει όλοι μας να καταβἀλλουμε για να διατηρήσουμε την προσωπικότητά μας και να μην μαζοποιηθούμε και να γίνουμε εύκολα και ελεγχόμενα θύματα της παγκοσμοιοποιημένης κοινωνίας μας.

Στον Εσπερινό παρέστησαν πολλοί Ενορίτες της Βασιλικής και από τα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων