10/05/2019 10/05/2019 Με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών και κάθε επισημότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου άνοιξε τις πύλες της η 3η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας «AgroExpo 2019», που διοργανώνεται στο «Μισεδάκειο»  στάδιο της πόλης, το τετραήμερο 9-12/5, από το Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, με τη στήριξη τοπικών...
10 Μαΐου, 2019 - 15:40

Στον Αγιασμό των Εγκαινίων της 3ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας ο Μητρ. κ. Κύριλλος

Διαδώστε:
Στον Αγιασμό των Εγκαινίων της 3ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας ο Μητρ. κ. Κύριλλος

Με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών και κάθε επισημότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου άνοιξε τις πύλες της η 3η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας «AgroExpo 2019», που διοργανώνεται στο «Μισεδάκειο»  στάδιο της πόλης, το τετραήμερο 9-12/5, από το Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, με τη στήριξη τοπικών φορέων.


Τον Αγιασμό των εγκαινίων, που έλαβε μέρος ο Ιερός Κλήρος της περιοχής, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των Εγκαινίων και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Αρχών και των τοπικών φορέων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, καλωσόρισε εκθέτες και επισκέπτες, και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια και τον Δήμο, αλλά και τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια, τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης και το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας-ΒΙC Κρήτης. Ο κ. Χαριτάκης μίλησε για «μια φιλόδοξη προσπάθεια προκειμένου η έκθεση να καταστεί μία από τις σημαντικότερες στην Νοτιανατολική Μεσόγειο, και τόνισε ότι η εξωστρέφεια και η δυναμική της έκθεσης επιβάλλει τη δημιουργία μόνιμης υποδομής για τη λειτουργία της «AgroExpo» αλλά και κλαδικών εκθέσεων».


Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, ο οποίος έκανε λόγο για αυξημένη συμμετοχή εκθετών αλλά του ενδιαφέροντος του κοινού και επεσήμανε ότι  τη έκθεση έχει εισέλθει δυναμικά στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, γι’ αυτό απαιτείται η δημιουργία μόνιμης υποδομής της έκθεσης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την Έκθεση, αναφέρθηκε στην εξ αρχής στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία που συντελεί στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και στην προώθηση του πρωτογενή και αγροτοτροφικού τομέα, όπως φανερώνει ο υπερδιπλασιασμός των εκθετών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης η έκθεση είναι σημαντική διότι δίδει προτεραιότητα στην προβολή και ανάδειξη τοπικών προϊόντων, με τη συνεργασία και συνέργεια των τοπικών φορέων, και τέλος υποσχέθηκε την υλοποίηση μόνιμης υποδομής για την φιλοξενία της Έκθεσης της Ιεράπετρας, με βάση μελέτης του Δήμου, καθώς και την άμεση αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο «Μισεδάκειο» γήπεδο.


Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Διευθύντριας του Γραφείου του Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη κας Κοκκινάκη, του Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασ. Κεγκέρογλου, του εκπροσώπου του Προέδου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Γ. Καββαθά, της Προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Αικατερίνης Τρισκαλουδάκη και εκπροσώπου των χορηγών της «AgroExpo2019», καθώς και μήνυμα του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη.
Η εκδήλωση των εγκαινίων της Έκθεσης, που ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από το συγκρότημα του Δημ. Καπαράκη, παρέστησαν, εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, τους Βουλευτές κ. Εμμαν. Θραψανιώτη και Βασ. Κεγκέρογλου, η  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, οι Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Μαρκογιαννάκης, οι εκπρόσωποι των του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, καθώς και του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας-ΒΙC Κρήτης.τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς και την παρουσίαση του σύντομου μουσικοχορευτικού προγράμματος, ο  Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης κ. Σ. Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης και άλλοι επίσημοι ξεναγήθηκαν σε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Θ. Χαριτάκη και συνεχάρησαν, συνομίλησαν και ευχήθηκαν στους εκθέτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων