06/08/2019 06/08/2019 Πανηγύρισε, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός των Μαλλών Ιεράπετρας, το δεξιό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Δεσποτική αυτή εορτή. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε...
06 Αυγούστου, 2019 - 22:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 22:30

Τα πρώτα σταφύλια στις Μάλλες Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Τα πρώτα σταφύλια στις Μάλλες Ιεράπετρας

Πανηγύρισε, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός των Μαλλών Ιεράπετρας, το δεξιό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Δεσποτική αυτή εορτή.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και μετά την Οπισθάμβωνο ευχή, κατά το εκκλησιαστικό έθος, ευλόγησε τα πρώτα σταφύλια.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου ενώπιον των τριών πιο προχωρημένων και αγαπητών Μαθητών Του, λίγο πριν από το εκούσιο πάθος Του, επισημαίνοντας ότι ο Κύριος τους φανέρωσε τη θεϊκή δόξα Του για να τους δώσει τη δυνατότητα της θεοπτίας και της μετοχής τους στις θείες ενέργειες Του. Έτσι, στήριξε την πίστη τους, ώστε όταν θατον έβλεπαν σταυρούμενο, να μπορέσουν να κατανοήσουν ότι ότι το πάθος Του είναι εκούσιο και να κηρύξουν στον κόσμο τη θεότητά Του. Επίσης, ερμήνευσε την διάκριση μεταξύ Θείας ουσίας και ἀκτιστων ενεργειών του Θεού και αναφέρθηκε στην παλαμική θεολογία και την Μεταμόρφωση.

 

 

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος παρότρυνε όλοιμείνουμε στο κλίμα αυτής της μεγάλης Δεσποτικής εορτής και να αναφωνήσουμε, όπως ο Απ. Πέτρος, «καλόν εστί ημάς ώδε είναι», και τέλος ευχήθηκε να αγωνισθούμε για να επιτύχουμε την «καλήν αλλοίωσιν» και την εσωτερική μας μεταμόρφωση.

Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης και ο Αιδεσ. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης, ενώ συμμετείχαν οι ενορίτες και πολλοί καταγόμενοι από τις Μάλλες, καθώς και η νεοκλεγείσα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων