30/10/2023 30/10/2023 Την Κυριακή Ζ´ Λουκά, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον θείο Λόγο και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Οικονομάκη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό Χοχλακιές της Ενορίας Κελλαρίων Σητείας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 14:14

Το ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Οικονομάκη στις Χοχλακιές Σητείας

Διαδώστε:
Το ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Οικονομάκη στις Χοχλακιές Σητείας

Την Κυριακή Ζ´ Λουκά, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον θείο Λόγο και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Οικονομάκη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό Χοχλακιές της Ενορίας Κελλαρίων Σητείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα δύο θαύματα της ευαγγελικής περικοπής, την ίαση της αιμμοροούσας γυναίκας και την ανάσταση της κόρης του Αρχισυνάγωγου Ιαείρου στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Βασικό σημείο και των δύο περιπτώσεων του θαύματος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι η πίστη των ανθρώπων. Η επί δώδεκα χρόνια άρρωστη γυναίκα πιστεύει ότι και μόνο που θα αγγίξει τον Χριστό θα θεραπευθεί από την ανίατη αρρώστια της. Και πράγματι ο Κύριος αναγνωρίζει αυτή την πίστη και την επαινεί: «θάρσει, θύγατερ, η πίστις σου σέσωκέν σε· πορεύου εις ειρήνην» και θεραπεύεται όχι με μαγικό τρόπο, αλλά με τη χάρη του Χριστού.

Από την άλλη, ο χορηγός της ζωής, ο Ζωοδότης Κύριος, καθησυχάζει τον πατέρα της μονάκριβης κόρης, που ήδη έχει πέσει στα πόδια του και τον παρεκάλεσε να μεταβεί στο σπίτι του, στο θλιβερό άκουσμα ότι πέθανε, να μην φοβάται αλλά να πιστεύει: «μη φοβού· μόνον πίστευε, και σωθήσεται». Και πράγματι ο Αναστάς εκ νεκρών ανιστά την πεθαμένη κόρη και την χαρίζει ξανά υγιή στον πιστό πατέρα της. Κάθε άνθρωπος, λοιπόν, ανάλογα με την πίστη του λαμβάνει και την θεραπεία. Και ο Κύριος είναι πρόθυμος να ακούσει τα αιτήματά μας, αρκεί να τον πλησιάσουμε με πίστη, καθαρή καρδιά και ταπείνωση, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Κρυονερίου Οικονόμος π. Εμμανουήλ Μαρκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο συνταξ. ιερέας πρωτ. Πολύκαρπος Ζουριδάκης.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδραβάστων κ. Γεώργιος Καφεσάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων