13/04/2023 13/04/2023 Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε χθες το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης πόλεως Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του ναού, Αιδ/τους Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη και Σκευοφ. π. Μιχαήλ Ξυδιανό, συνταξιούχο Εφημέριο, και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά, έχρισε...
13 Απριλίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 14:01

Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε χθες το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης πόλεως Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του ναού, Αιδ/τους Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη και Σκευοφ. π. Μιχαήλ Ξυδιανό, συνταξιούχο Εφημέριο, και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά, έχρισε με το αγιασμένο έλαιο του Ευχελαίου τους πολυάριθμους πιστούς που μετείχαν στo Mυστήριο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος (Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης). Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα καλή συνέχεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και καλή Ανάσταση.

Στις δύο Ακολουθίες παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Κων/νος Αστροπεκάκης και ο πρώην Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων