04/11/2022 04/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε σήμερα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε το εννεάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη, ιδρυτή και κτήτορα του Ησυχαστηρίου. Στην ομιλία του, πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και την αγία βιωτή του αοιδίμου Γέροντος, σημειώνοντας πως βίωσε...
04 Νοεμβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2022 - 17:44

Το μνημόσυνο του Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Το μνημόσυνο του Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε σήμερα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε το εννεάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη, ιδρυτή και κτήτορα του Ησυχαστηρίου.

Στην ομιλία του, πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και την αγία βιωτή του αοιδίμου Γέροντος, σημειώνοντας πως βίωσε την αγγελομίμητη ζωή, γι’ αυτό και ίδρυσε δίπλα από την πόλη της Ιεράπετρας αυτή τη μικρή μοναστική πολιτεία, που αποτελεί μία πνευματική όαση στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, πολλοί συνάνθρωποί μας ωφελήθηκαν πνευματικά από τη συναναστροφή μαζί του και αναπαύτηκαν κάτω από το Επιτραχήλιό του, και καταλήγοντας ευχήθηκε στη Γερόντισσα Χριστονύμφη και στην Αδελφότητα του μοναστηριού, στα πνευματικά τέκνα και σ’ όλο το εκκλησίασμα να έχουν την ευχή μακαριστού Γέροντος και να ακολουθούν τις διδαχές και το παράδειγμα της ζωής του, που τους κατέλειπε ως παρακαταθήκη και πολύτιμη κληρονομιά.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συμμετέχοντες και τους παρισταμένους Κληρικούς, τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Γέροντος, που βρίσκεται στο προαύλειο της Μονής.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δοργιάκης, ο συνταξιούχος Εφημέριος πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης και οι Αιδεσιμώτατοι Πρεσβύτεροι Οικονόμος Κωνσταντίνος Λιοντάκης και Εμμανουήλ Προϊστάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων