08/01/2020 08/01/2020 Πανηγύρισε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός των Μεσελέρων Ιεράπετρας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα. Στην ομιλία...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2020 - 11:28

Του Αη Γιάννη στους Μεσελέρους Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Του Αη Γιάννη στους Μεσελέρους Ιεράπετρας

Πανηγύρισε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός των Μεσελέρων Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου και στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας στον τελευταίο Προφήτη, Βαπτιστή του Κυρίου μας και αποκεφαλισθένα μάρτυρα. Όπως επεσήμενε η επόμενη ημέρα των μεγάλων Δεσποτικών εορτών, όπως είναι τα Θεοφάνεια, είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο που υπούργησε το συγκεκριμένο γεγονός της θείας οικονομίας, και αναφέρθηκε στην ασκητική ζωή του στην έρημο στο κήρυγμα μετανοίας του για την προετοιμασία του δρόμου του Κυρίου μας Ι. Χριστού στον οποίο ο άγιος Ιωάννης αναγνωρίζοντας τη θεότητά Του είπε «εγώ χρείαν έχω υπό σου βαπτισθήναι», και βέβαια στη διακονία της Βαπτίσεως του Σωτήρος του κόσμου, κατά την οποία έγινε μάρτυρας της φανέρωσης της Αγίας Τριάδος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στους Ενορίτες τον νέο Εφημέριο Μεσελέρων Οικονόμο π. Γεώργιο Μανθαιάκη και του ευχήθηκε ευδόκιμη και καλλίκαρπη ιερατική διακονία στη νέα του Ενορία, με την πλούσια εκκλησιαστική παράδοση. Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες και ιδιαιτέρως στον επικεφαλής του χοράρχη, τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη.

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της πανηγύρεως το εκκλησίασμα είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και κόμισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Αιδεσιμώτατοι Σκευοφύλακας π. Ανδρέας Χατζάκης, Εφημέριος της Ενορίας Μακρυλιάς, και Οικονόμος π. Γεώργιος Μανθαιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Μεσελέρων, ενώ εκκλησιάσθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Σκουλούδης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων, οι ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων