28/09/2022 28/09/2022 Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τιμήθηκε για την προσφορά του στην ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας, κατά την ολοκλήρωση της 5ης Γιορτής Τουρισμού και Παράδοσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Το φεστιβάλ περιελάμβανε τέσσερις ημέρες εκδηλώσεων από τις 24/9 έως τις...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 13:57

Βράβευση Μητροπολίτη Ιεραπύτνης στην 5η γιορτή τουρισμού στον Δήμο Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Βράβευση Μητροπολίτη Ιεραπύτνης στην 5η γιορτή τουρισμού στον Δήμο Ιεράπετρας

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τιμήθηκε για την προσφορά του στην ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας, κατά την ολοκλήρωση της 5ης Γιορτής Τουρισμού και Παράδοσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Το φεστιβάλ περιελάμβανε τέσσερις ημέρες εκδηλώσεων από τις 24/9 έως τις 27/9 στο Μύρτος, το Καββούσι, τον Μακρύ Γιαλό και την Ιεράπετρα αντίστοιχα, με μουσική, χορό και βραβεύσεις.

Κατά την τελευταία ημέρα της 5ης Γιορτής Τουρισμού, το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία της Ιεράπετρας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέας κ. Νίκος Ψιλλάκης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη βράβευσή του σχετικά με την προσφορά του στην ανάδειξη του πολιτισμού και των μνημείων του τόπου, σημειώνοντας ότι από τότε που ήταν Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως του άρεσε να επισκέπτεται ΄τα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής.

Όπως σημείωσε, «ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Τουρισμού της Εκκλησίας Κρήτης πετύχαμε τα μνημεία αυτά να αναδειχθούν και να προβάλλονται στους επισκέπτες μέσω μιας ιστοσελίδας με κείμενα σε πολλές γλώσσες. Μόνο με τις συνέργειες όλων των Φορέων και της Εκκλησίας θα προχωρήσουμε μπροστά και θα κάνουμε τους πολυάριθμους επισκέπτες του τόπου μας, πέρα από των φυσικών ομορφιών και κοινωνούς των μνημείων του πολιτισμού και της ιστορίας μας».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδιάς τον «Δήμαρχο, φίλο και συνοδοιπόρο κ. Καλαντζάκη, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζω την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, καθώς υπηρετούμε τον ίδιο λαό» και αφιέρωσε το βραβείο στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι είναι «οι στυλοβάτες του πολιτισμού στα χωριά, όπου κρατούν αναμμένο το καντήλι της πίστεως αλλά και ζωντανά τα εκκλησιαστικά μνημεία».

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη σηματοδότησης των μνημείων της πόλης και των χωριών, και της συντήρησης των πολλών τοιχογραφημένων εκκλησιών της περιοχής της Ιεράπετρας. Τέλος παρότρυνε να συμβάλουμε όλοι για να αναδειχθεί αυτός ο πολιτισμός και ευχήθηκε στον Δήμαρχο επί δημαρχίας του ο τουρισμός να δει καλύτερες ημέρες και ο Δήμος να απολαμβάνει ημέρες δόξας.

Περιφερειάρχης Κρήτης: Κάθε μέρα πρέπει να είναι εορτή του Τουρισμού

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη για τη βράβευση επισημαίνοντας ότι αυτή αντιστοιχεί σε όλους τους συνεργάτες του και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης σημείωσε ότι κάθε μέρα πρέπει να είναι εορτή του Τουρισμού γιατί αυτός δίδει ανάσα στην τοπική οικονομία, και συνεχάρη το Δήμο για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπως ο Βιολογικός στον Μακρύ Γιαλό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και οι αναπλάσεις μέσα στην πόλη.

Δήμαρχος Ιεράπετρας: Η γιορτή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρα επανήλθε πιο δυναμικά

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης τόνισε ότι ο Δήμος με τα έργα υποδομής, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια βρίσκονται σε εξέλιξη, στηρίζει την ανάπτυξη του Τουρισμού και τους επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Όπως είπε, η γιορτή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας, που ξεκίνησε το έτος 2016, ύστερα από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας, επανήλθε πιο δυναμικά στοχεύοντας στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, και αφιέρωσε την γιορτή σε όλους τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες και όλους όσοι στηρίζουν τον τουρισμό του τόπου.

Όπως τόνισε σκοπός είναι η καθιέρωση του Δήμου ως παγκόσμιου προορισμού σε όλη τη διάρκεια του έτους, και ευχαρίστησε τα τρία τιμώμενα πρόσωπα, σημειώνοντας ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ανταποκρίνεται πάντοτε στα αιτήματά του για συνεργασία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ότι με τον Περιφερειάρχη Κρήτης «μιλούν την ίδια γλώσσα» γιατί γνωρίζει καλά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού ο κ. Αρναουτάκης ξεκίνησε την πορεία του ως Δήμαρχος.

Επίσης ευχαρίστησε τον Γιώργο Βαρδάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, τον κ. Γεώργιο Αγγελάκη από την Τουρλωτή Σητείας που ζει στην Αμερική, και όλους όσοι στηρίζουν το τουριστικό προϊόν της Ιεράπετρας.

Οι απονομές στον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη έγιναν από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, ενώ την τιμητική πλακέτα στον κ. Νίκο Ψιλλάκη επέδωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά του ως ερευνητή της ιστορίας των μοναστηριών, του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης της Κρήτης, συντελώντας στην προβολή του τόπου και στην προώθηση του Τουρισμού.

Ο κ. Ψιλλάκης τόνισε ότι «κάθε τιμή είναι ένας απολογισμός» και έκανε λόγο για μεγάλη τιμή να τον τιμά ένας Δήμος που γνωρίζει τι σημαίνει μόχθος λόγω του αναπτυγμένου πρωτογενούς τομέα και των θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Επίσης θυμήθηκε παλιό δημοσίευμά του σε Αθηναϊκή εφημερίδα για την Ιεράπετρα με τίτλο: “Εδώ τα χελιδόνια δεν φεύγουν ποτέ» γιατί η ζεστασιά του τοπίου συναντά τη ζεστασιά των ανθρώπων”.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο βιολάτορας Βαγγέλης Βαρδάκης με τους Κωστή Αβυσσινό και Γιώργο Σταυράκη απέδωσαν παραδοσιακή μουσική της Κρήτης, ενώ παραδοσιακούς κρητικούς χορούς χόρεψαν τα μέλη του Συλλόγου «Κρητικός Χορός» της χοροδιδασκάλου κ. Κατερίνας Βαγγέλα. Μπουφέ με εδέσματα πρόσφεραν για όλους τους παρευρισκομένους τα ξενοδοχεία «Ostria» και «Robinson» και κρασιά η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού Σητείας.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Ανδριανή Αγγελιδάκη, παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και πολλοί Κληρικοί, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και αρκετός κόσμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων