03/12/2019 03/12/2019 Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ΙΔ´ Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, όπου τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Ιωάννου Κοκολάκη (σαρανταήμερο), Εμμανουήλ Γιάνναρου (ετήσιο) και Μιχαήλ Αντωνιδάκη (συναπάντημα). Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο...
03 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2019 - 17:31

Χειροθεσία Αναγνώστου στην Αγία Αικατερίνη Σητείας

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστου στην Αγία Αικατερίνη Σητείας

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ΙΔ´ Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, όπου τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Ιωάννου Κοκολάκη (σαρανταήμερο), Εμμανουήλ Γιάνναρου (ετήσιο) και Μιχαήλ Αντωνιδάκη (συναπάντημα).

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο προϊστάμενος του ναού, Αιδεσ. πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αμέσως μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής, έκανε λόγο για η θεραπεία του Τυφλού της Ιεριχούς, τονίζοντας τον πόθο και τη λαχτάρα του αρρώστου ανθρώπου, που δεν είχε αισθητά μάτια, αλλά είχε ανοικτά τα μάτια της ψυχής του, να συναντήσει τον Χριστό, τον Υιό του Δαβίδ, και να ζητήσει το πλούσιο έλεός Του για τη θεραπεία του. Επίσης, αναφέρθηκε στο έλεος και την ευσπλαγχνία του Κυρίου μας, ο οποίος πάντοτε είναι πρόθυμος και περιμένει να μας ελεήσει, αρκεί εμείς να του το ζητήσομε επίμονα, με ταπείνωση και καθαρή καρδιά.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ανδρέα Παπαγγελόπουλο, Αριστερό Ιεροψάλτη του Ναού, εξαίροντας την αφοσίωση και την αγάπη του για την ψαλτική τέχνη αλλά και τον ζήλο και την ολοπρόθυμη διακονία του στην επιτέλεση των ιερών Ακολουθιών στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων