28/05/2020 28/05/2020 Εορτάσθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο...
28 Μαΐου, 2020 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 21:37

“Χωρίς τη χάρη του Θεού, η ανθρώπινη φύση είναι πολύ ασθενική”

Διαδώστε:
“Χωρίς τη χάρη του Θεού, η ανθρώπινη φύση είναι πολύ ασθενική”

Εορτάσθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του με απλό λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα της εορτής, σημειώνοντας ότι ο εν δόξη Αναληφθείς Κύριος, ανέδραμε επί νεφέλης εποχούμενος στους ουρανούς «όπου ην το πρότερον», αφού ολοκλήρωσε το έργο της θείας οικονομίας, δίδοντας τη διαβεβαίωση στους μαθητές Του ότι δεν θα τους αφήσει ορφανούς αλλά θα έλθει ο Παράκλητος για να λάβουν «δύναμιν εξ ύψους».

Επίσης, ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι η Ανάληψη του Κυρίου στο όρος των Ελαιών είναι ανάληψη και δοξασμός της ανθρώπινης φύσης, η οποία αναλαμβάνεται και συνανυψώνεται στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του. Όπως απέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού, που δοκίμασε τις αντοχές όλης της ανθρωπότητας, χωρίς τη χάρη του Θεού η ανθρώπινη φύση είναι πολύ ασθενική, εύθραστη και ευάλωττη, γι’ αυτό προέτρεψε όλοι μας να έχουμε συνεχώς στραμμένο το βλέμμα μας προς τον Ουρανό και τον Αναληφθέντα Κύριο, ο Οποίος όταν είναι «μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

 

 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αναλήψεως κ. Νικόλαο Μακρυνάκη, και συμμετείχαν εκτός των επιτρεπόμενων πιστών εντός του Ιερού Ναού και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής του Μακρύ Γιαλού, οι οποίοι εκκλησιάσθηκαν στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων