27/03/2019 27/03/2019 Μέσα σε κλίμα έκδηλης ικανοποίησης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψαν το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης την Προγραμματική Σύμβαση του έργου της συντήρησης και αποκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής. Προηγήθηκαν η έγκριση των σχετικών μελετών, η οργάνωση...
27 Μαρτίου, 2019 - 17:36

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Μητρ. Ιεραπύτνης και Περιφ. Κρήτης

Διαδώστε:
Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Μητρ. Ιεραπύτνης και Περιφ. Κρήτης

Μέσα σε κλίμα έκδηλης ικανοποίησης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψαν το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης την Προγραμματική Σύμβαση του έργου της συντήρησης και αποκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής. Προηγήθηκαν η έγκριση των σχετικών μελετών, η οργάνωση και ο σχεδιασμός υλοποίησης και η διαδικασία σύνταξης και επικαιροποίησης των διακηρύξεων για τη δημοπράτηση του έργου.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης «είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση για να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης, μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, όπως είχαμε υποσχεθεί και παρά τις γνωστές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην Ελλάδα». Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την αγαστή συνεργασία και τόνισε ότι σκοπός της Περιφέρειας Κρήτης είναι να ορματίζεται, να διεκδικεί και να υλοποιεί τις υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Επίσης, αναφέρθηκε στην συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, αλλά και με το Δήμο Ιεράπετρας, για να προχωρήσει το έργο της ανακαίνισης του Γηροκομείου Ιεράπετρας, και η προετοιμασία για την ανέγερση Γηροκομείου στη Σητεία, και ευχήθηκε καλή αρχή στο έργο.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος καλωσόρισε εγκάρδια τον Περιφερειάρχη Κρήτης στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, η οποία, όπως επεσήμανε, αποτελεί ένα παλλασιθιώτικο προσκύνημα που μοιράζονται όλοι οι Λασιθιώτες καθώς έχουν έχουν βιώματα και κάποιο θαύμα της Παναγίας να διηγηθούν. Ο Σεβασμιώτατος ένανε λόγο για μια ξεχωριστή και  συγκινιτική στιγμή για την Ιερά Μητρόπολη και για την Μονή της Φανερωμένης καθώς υπογράφεται η Προγραμματική Σύμβαση του έργου, μετά την εκπόνηση της μελέτης, την έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Αρναουτάκη, γιατί έκανε πράξη την υπόσχεσή του ενώπιον του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου, του οποίου όραμα και στόχος ήταν η αναστήλωση της Μονής. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ως Νομός Λασιθίου στερούμαστε βασικές υποδομές σε δρόμους και άλλα τεχνικά έργα, όμως είναι πολύ σημαντικό ό,τι υπόσχεται κανείς στις μέρες μας να το υλοποιεί, να εκτελούνται έργα από τη μιά άκρη έως την άλλη της Κρήτης, και ο καθένας από το μετερίζι που έχει ταχθεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Περιφερειάκη κ. Αρναουτάκη να έχει πλούσια και διηνεκή τη βοήθεια και την προστασία της Παναγίας της Φανερωμένης και να εκπληρώνει τους πόθους και τις προσδοκίες του, του πρόσφερε δε, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Μονής, ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης και τον προσκάλεσε στην πανήγυρη της Μονής.

 

Επίσης, ευχαρίστησε τον παριστάμενο Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, τις υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάστες του, που στηρίζουν τις προσπάθειες για το κοινό καλό, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και τους λοιπούς αιρετούς και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, του Πατέρες της Μονής π. Παΐσιο και π. Φιλάρετο και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο, που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησαν έως σήμερα.


Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης, που υπογράμμισε ότι πολλές φορές απαιτούνται αρκετά χρόνια προετοιμασίας για την ωρίμανση και την υλοποίησης ενός έργου, και εξήρε την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ιερά Μητροπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, για το συμφέρον όχι μόνο του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας του Λασιθιου και της ισόρροπη ανάπτυξής της. Ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στην κατασκευή του 7ο Νηπιαγωγείου, στις εργασίες ανακαίνισης του Γηροκομείου, στα αθλητικά έργα, καθώς και στις παρεμβάσεις σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως στο Ενετικό φρούριο του Καλέ, στην Αρχαιολογική Συλλογή Ιεράπετρας και το σπίτι του Ναπολέοντα, επισημαίνοντας ότι είναι έργα που υλοποιούνται χάρη σε αυτή την άριστη συνεργασία σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, ευχαρίστησε δε τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, και ευχήθηκε γρήγορη εξέλιξη του έργου.


Στην υπογραφή των συμβάσεων του έργου παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Μαν. Λουτσέτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γεώργιος Ραπάνης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης κ. Καίτη Ιερωνυμάκη-Κοπιδάκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών της Διευθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Γεώργιος Καντεράκης, ο Αρχιτέκτονας μηχανικός και υπηρεσιακός παράγοντας της Περιφέρειας κ. Εμμανουήλ Γωνιανάκης, ο Πρόεδρος Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης και Μέλη του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, οι Πρόεδροι του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης-Καφέ Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Μιχελάρος και του Εμπορικού Συλλόγου τηυς πόλης κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, ο Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Ιωάννης Κοπανάκης και ο Οικονομολόγος κ. Νικόλαος Μαμουλάκης από το Κέντρο Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας (BIC) Κρήτης, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου και νομικός σύμβουλος της Iεράς Μητροπόλεως κ. Νικολ. Παπαδάκης, το Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Φωτεινή Παπαδάκη κ.α.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων