05/02/2023 05/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μετέβη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Κάτω Σταυρού, της οποίας ο πάγκαλος ομώνυμος προσφυγικός Ιερός Ναός αναπλάθεται για να αποδοθεί στους Ενορίτες του ευπρεπισμένος και σκεπασμένος με ασφάλεια με τη Χάρη του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ενορία πλαισιούμενος από τους...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 21:02

Αγιασμός για την ανάπλαση του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Σταυρού από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

Διαδώστε:
Αγιασμός για την ανάπλαση του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Σταυρού από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μετέβη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Κάτω Σταυρού, της οποίας ο πάγκαλος ομώνυμος προσφυγικός Ιερός Ναός αναπλάθεται για να αποδοθεί στους Ενορίτες του ευπρεπισμένος και σκεπασμένος με ασφάλεια με τη Χάρη του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ενορία πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες π. Δωρόθεο Ζέρβα Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Χρύσανθο Σαββίδη, π. Θεόκλητο Παρδάλη, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Βουρνίτη, τον π. Κωνσταντίνο Ισαακίδη και τον Διάκονό του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο,

Ο Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής και Πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, π. Κωνσταντίνος Ισαακίδης ευπρέπισε τον υπό ανάπλαση Ιερό Ναό και ετελέσθη ο Αγιασμός επί των νέων θεμελίων, με σκοπό η ευπρέπεια του Ιερού αυτού χώρου, ως έδρα μάλιστα Δήμου, να είναι εφάμιλλη και επάξια του κέντρου του Δήμου Βόλβης, τον οποίο και φιλοξενεί.

Ο Λαός του Σταυρού προσήλθε γεμάτος χαρά και προσμονή και περιέβαλε τον Ιερό Κλήρο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Θέμη Χαραλαμπίδη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Χρήστο Σαββόπουλο και Απόστολο Καρακίτσο, τον Τοπικό Αντιπρόεδρο κ. Χάρη Καρακεχαγιά, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Παναγιώτη Επιτρόπου, τον Πρόεδρο της Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Τσακίρη, τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Αντώνιο Αντωνιάδη που έχει εκπονήσει την μελέτη του όλου έργου και τον κ. Δημήτριο Τσιλιφίκα Εργολήπτη της όλης ανακαινίσεως του Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος κάλεσε τον ευσεβέστατο Λαό του Σταυρού να παρασταθεί στον π. Κωνσταντίνο και την απόφαση της Μητροπόλεως για την αναπαλαίωση του ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής που έχρηζε αμέσου παρεμβάσεως λόγω φθοράς στο διάβα του χρόνου (κτίσμα του 1925).

Επίσης ανεφέρθη και στις άοκνες προετοιμασίες της Ιεράς Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ετέρας Ενορίας του Σταυρού, δηλαδή του Οσίου Αυξεντίου του εν Κατιρλί Βιθυνίας και του Προϊσταμένου της Παν. Αρχιμ. π. Χρυσάνθου για την αποπεράτωση του υπό ανέγερσιν και μη περατωθέντος επί πολλά έτη Ναού του.

Αρχιτέκτων Μηχανικός προς εκπόνησιν της μελέτης αποπερατώσεως του Οσίου Αυξεντίου επελέγη ο κ. Στέργιος Βολιώτης, γνωστός για την συνεργασία του με πολλές Ιερές Μητροπόλεις και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τέλος, Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Λαός ευχήθηκαν και προσευχήθηκαν για την αποπεράτωση και της αναπλάσεως του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, όσο και του Οσίου Αυξεντίου και στηριγμό των δύο Προϊσταμένων των Ενοριών του Κάτω Σταυρού που επωμίζονται το τεράστιο αλλά θεοφιλές αυτό έργο.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων