11/09/2023 11/09/2023 Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επιλέγει ομάδα διαφορετικών Σχολείων, υπαγομένων στους Δήμους της Μητροπολιτικής Επαρχίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς Άρχοντες μετέχει στην Ακολουθία των Αγιασμών με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στα Σχολεία των πνευματικών του παιδιών. Για φέτος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλβης...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 20:41

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

Διαδώστε:
Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επιλέγει ομάδα διαφορετικών Σχολείων, υπαγομένων στους Δήμους της Μητροπολιτικής Επαρχίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς Άρχοντες μετέχει στην Ακολουθία των Αγιασμών με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στα Σχολεία των πνευματικών του παιδιών.

Για φέτος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, επελέγησαν τα Σχολεία του Σταυρού – έδρα του ως άνω Δήμου- και ο Σεβασμιώτατος ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, πάντοτε βεβαίως με την συμμετοχή των τοπικών Εφημερίων, δηλαδή του Παν. Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Σαββίδη και του Αιδ. π. Κωνσταντίνου Ισαακίδη, που είναι και οι συνεργάτες του στον τοπικό αυτόν Αμπελώνα του Κυρίου μας και διακονούν ο μεν πρώτος στην Ενορία του Οσίου Αυξεντίου του εν Κατερλί και ο δεύτερος στην Ενορία Αγίας Παρασκευής.

Με πολλή χαρά λοιπόν επεσκέφθη κατά σειράν:

α) Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο (8:30 π.μ.),

β) Το Β΄ Δημοτικό Σχολείο (9:00 π.μ.),

γ) Το Γυμνάσιο (9:30 π.μ.),

δ) Το Γενικό Λύκειο (10:30 π.μ.) και

ε) Το Επαγγελματικό Λύκειο (11:00 π.μ.).

Να σημειωθεί ότι όλοι οι Αγιασμοί είχαν περατωθεί λίγο προ της 12ης μεσημβρινής της Δευτέρας 11ης Σεπτεμβρίου 2023, ημέρας που η Πολιτεία όρισε τα Σχολεία μας να εκκινήσουν τα μαθήματά τους.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο  Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Πρόεδρος του Σταυρού  Καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Χαραλαμπίδης, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠ κα Κυριακή Τσουραλάκη, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Τσακίρης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σουλτάνα Παντσάκη, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών όλων των Σχολείων, πολλοί γονείς των μαθητών κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά σαν πατέρας, αναφερθείς πρώτα απ’ όλα στην παρότρυνση της Αγίας Γραφής (Παλαιάς Διαθήκης) προς τα νειάτα: «Τώρα που είναι καιρός αρπάξτε με όλη τη δύναμη σας και κρατήστε ψηλά την παιδεία και τη γνώση, μήπως με την αμέλειά σας οργιστή ο Κύριος εναντίον σας…» (Ψαλμ. Β΄ 12)! Και στην συνέχεια, ιδίως στους μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές και μαθήτριες, προέβαλε την παράκληση – παραγγελία του Κυρίου προς τους Μαθητές Του όλων των εποχών να είναι το αλάτι που θα νοστιμίζη τον κόσμο και το φως που θα φωτίζη και θα καταυγάζη την κοινωνία (Ματθ. ε΄ 13-16) .

Τέλος παρώτρυνε τα παιδιά να σέβονται το κοπιώδες έργο των Δασκάλων και Καθηγητών τους, να τιμούν την πρόθεση των γονιών τους και της Πολιτείας να τους καταστήσουν μετόχους της γνώσεως, της παιδείας και του πολιτισμού και επέμεινε πως οι συντεταγμένες μέσα στις οποίες οφείλει να οδεύη η Παιδεία είναι τρεις: Η Ελληνορθόδοξη Παράδοση, ο μέχρι σήμερα Οικουμενικός Πολιτισμός και η πρόοδος, και κυρίως η Πίστη και η Πιστότητα στον Θεό και το άγιο θέλημά Του!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων