21/07/2023 21/07/2023 Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στο χωριό Πετροκέρασα Ζαγκλιβερίου τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, κατά την οποία εγένετο και η σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Αθανασίου Σφουγγάρου, ο οποίος εγεννήθη και ανετράφη στη Μύκονο. Ο  Μητροπολίτης Ιερισσού κ....
21 Ιουλίου, 2023 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 16:42

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Προφήτη Ηλία, στην Πετροκέρασα της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Προφήτη Ηλία, στην Πετροκέρασα της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στο χωριό Πετροκέρασα Ζαγκλιβερίου τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, κατά την οποία εγένετο και η σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Αθανασίου Σφουγγάρου, ο οποίος εγεννήθη και ανετράφη στη Μύκονο.

Ο  Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, λαβών αφορμές και από τη δράση του εορταζομένου Προφήτη Ηλία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, ευχές και συμβουλές προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο οποίος, στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε όλους, όσοι τον βοήθησαν και τον στήριξαν στην μέχρι τούδε πορεία του, και παρεκάλεσε τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων και οι εκ Μυκόνου προσελθόντες κληρικοί και λαϊκοί, να προσεύχονται γι’ αυτόν.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου και ανεμνήσθη των παιδικών χρόνων του νεοφύτου Πρεσβυτέρου, όταν, στο ιερό Βήμα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, ανετράφη πνευματικώς και εχειραγωγήθη εις Χριστόν, μαζί με τον σήμερα Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κουσαθανά, από τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιερισσού για την φιλάδελφο υποδοχή και φιλοξενία του και ευχήθηκε καλή διακονία στον Αρχιμανδρίτη πλέον Αθανάσιο Σφουγγάρο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων