28/03/2024 28/03/2024 Υλοποιώντας το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, την Τετάρτη 27η Μαρτίου 2024, ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση έφθασε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρναίας όπου ιερουργεί ο δραστήριος Εφημέριος Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Χάϊτας. Μέσα σ’ έναν πολυφροντισμένο Ιερό Ναό, με χθαμαλό το...
28 Μαρτίου, 2024 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2024 - 11:36

Ιερισσού Θεόκλητος: Η Εκκλησία φανερώνεται και πραγματώνεται μέσα από τα Ιερά της Μυστήρια

Διαδώστε:
Ιερισσού Θεόκλητος: Η Εκκλησία φανερώνεται και πραγματώνεται μέσα από τα Ιερά της Μυστήρια

Υλοποιώντας το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, την Τετάρτη 27η Μαρτίου 2024, ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση έφθασε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρναίας όπου ιερουργεί ο δραστήριος Εφημέριος Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Χάϊτας.

Μέσα σ’ έναν πολυφροντισμένο Ιερό Ναό, με χθαμαλό το φως, με περίσσεια κατάνυξη ετέλεσε την Β΄ κατά σειρά Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, τα Οποία είχε ευπρεπίσει ο π. Αμφιλόχιος από την παρελθούσα Κυριακή.

Στη μικρή του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αλήθεια της Ορθοδοξίας ότι η Εκκλησία φανερώνεται και πραγματώνεται μέσα από τα Ιερά της Μυστήρια. Ως Ιερά Μυστήρια χαρακτήρισε τους επτά κρουνούς της Χάριτος που προχέουν και προσφέρουν σε όλους που διψούν και πίνουν το ύδωρ το ζών της Βασιλείας του Θεού, Βασιλείας τη θύρα της οποίας άφησε ανοιχτή ο Κύριος όταν ανελήφθη στους Ουρανούς, χάριν του Αδαμιαίου Γένους.

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας ότι με τα Ιερά Μυστήρια και ιδίως με το Βασιλικό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό γευόμαστε και το Άγιο Πνεύμα πίνουμε, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων