18/04/2024 18/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τον Διάκονο π. Νικόλαο Τσεπίση, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, την Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σανών και τέλεσε την Ε ´ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τον υποδέχθηκαν ο δραστήριος Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωνσταντινίδης μαζί με τα πνευματικά του παιδιά. Στο...
18 Απριλίου, 2024 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 11:09

Ιερισσού Θεόκλητος: Η ψυχή του ανθρώπου ομοιάζει με γεώργιο

Διαδώστε:
Ιερισσού Θεόκλητος: Η ψυχή του ανθρώπου ομοιάζει με γεώργιο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τον Διάκονο π. Νικόλαο Τσεπίση, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, την Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σανών και τέλεσε την Ε ´ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Τον υποδέχθηκαν ο δραστήριος Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωνσταντινίδης μαζί με τα πνευματικά του παιδιά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρομοίασε την ψυχή του ανθρώπου με γεώργιο, μ’ ένα περιβόλι, το οποίο έχει ανάγκη από φροντίδα, καλλιέργεια, σπορά, πότισμα, κλάδεμα και κάθε τι που δίνει την δυνατότητα στο περιβάλλον αυτής της πνευματικής κοιτίδας να αποκτήσει ζωή και Θεό.

Ευχήθηκε δε στο ευλαβές εκκλησίασμα εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι πάντες να καλλιεργήσουμε το γεώργιο της ψυχής ώστε εκείνο να αποδώσει τους Σταυροαναστάσιμους καρπούς του!

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων