02/06/2020 02/06/2020 Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ενορία Αγίου Νικολάου Κρήμνης πλασιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Νήφωνα Καζάνα, τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αστέριο Κοντό και τον συνταξιούχο κληρικό π. Αθανάσιο Κοντό. Παράλληλα τέλεσε...
02 Ιουνίου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 17:35

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Κρήμνη

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Κρήμνη

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ενορία Αγίου Νικολάου Κρήμνης πλασιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Νήφωνα Καζάνα, τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αστέριο Κοντό και τον συνταξιούχο κληρικό π. Αθανάσιο Κοντό. Παράλληλα τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Κοντογιώργη, που έχασε τη ζωή του όντας εν ενεργεία Αντιδημάρχου Δήμου Πολυγύρου.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας και παρατήρησε ότι “είναι ουσιαστικά τμήμα της Αρχιερατικής Προσευχής του Κυρίου μας που Εκείνος, λίγες στιγμές προ του Αγίου Πάθους Του, απηύθυνε προς τον Πατέρα Του ανοίγοντας τις φτερούγες της καρδιάς Του, Προσευχής ικεσίας για τους Μαθητές Του και δεήσεως συνάμα για όσους στους αιώνες θα Τον πιστέψουν, βασισμένοι στον αποστολικό λόγο – μαρτυρία. Προσευχή βεβαίως και για τον Δοξασμό Του πλησίον του Πατρός Του, με τη δόξα που είχε κοντά Του, προτού να δημιουργηθή ο κόσμος «Πάτερ, ἐγώ σε ἐδόξασα ἐπί τῆς γῆς, τό ἔργον ἐτελείωσα ὅ δέδωκάς μοι ἵνα ποιήσω· καί νῦν δόξασόν με σύ, πάτερ, παρά σεαυτῷ τῇ δόξῃ ᾗ εἶχον πρό τοῦ τόν κόσμον εἶναι παρά σοι.»

Με αυτή την προσευχή  του Χριστού, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, δηλώνεται  “ότι ο Κύριος ερχόμενος εκούσια προς το Πάθος και τον Σταυρό, αφ’ ενός μεν γνώριζε τι Τον περίμενε, δηλαδή ο θάνατος και ο τάφος κατά την ανθρώπινη φύση, ως υπακοή προς τον Πατέρα Του χάριν της σωτηρίας του ανθρώπου και του κόσμου ολάκερου, αφ’ ετέρου δε είχε αυτοσυνειδησία ότι ήταν και τέλειος Θεός, για τούτο ζητούσε από τον Πατέρα Του τον δοξασμό Του, άραγε, και τον συνδοξασμό και της ανθρώπινης φύσεως, με την οποία αχώριστα ήταν ενωμένος!”

“Ο Υιός και Λόγος του Θεού δοξάστηκε με τον Σταυρό, τον Τάφο και την Ανάστασή Του, ώστε κατά την εξουσία που Του έδωσε ο Πατήρ Του επί όλης της ανθρωπότητος, να δώση στον κόσμο την αιώνια ζωή! Και ποια είναι αυτή η αιώνια ζωή; Απάντησε ο Ίδιος ο Κύριος: “ Αύτη δε εστιν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσί σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και ον απέστειλας Ιησούν Χριστόν”. Δηλαδή, “ Αυτή δε είναι η αιώνιος ζωή, να γνωρίζουν Εσένα και να κοινωνούν με Εσένα τον μόνο αληθινό Θεό και με Εκείνον που έστειλες στον κόσμο, τον Ιησού Χριστό”! Αυτή είναι η πίστη του Ευαγγελίου, αυτή την πίστη διετράνωσαν και κατωχύρωσαν Αγιοσυνοδικώς οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου! Πιστεύουμε στον Τριαδικό Θεό, Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα και επίσης πιστεύουμε ότι ο Χριστός μας είναι ο Θεάνθρωπος, ο Τέλειος Θεός, ο Υιός και Λόγος του Θεού που έγινε και Τέλειος Άνθρωπος, και σαρκώθηκε, και θαυματούργησε, και κήρυξε, και σταυρώθηκε και ετάφη και ανέστη και ανελήφθη, χάριν της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους!” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων