13/01/2021 13/01/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ανακοινώνει με χαρά ότι το κενό που άφησε η παραίτηση του Παν. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, Ιεροκήρυκα και Επιτίμου Πρωτοσύγκελλου, από τη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος Αγάπης-Οίκου Ευγηρίας «Η Παναγία του Ακαθίστου» επληρώθη! Στη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος, που λειτουργεί στην Αρναία επί μια 25αετία, διορίστηκε ο...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 22:07

Νέος διευθυντής στην Παναγία του Ακαθίστου

Διαδώστε:
Νέος διευθυντής στην Παναγία του Ακαθίστου

Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ανακοινώνει με χαρά ότι το κενό που άφησε η παραίτηση του Παν. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, Ιεροκήρυκα και Επιτίμου Πρωτοσύγκελλου, από τη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος Αγάπης-Οίκου Ευγηρίας «Η Παναγία του Ακαθίστου» επληρώθη!

Στη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος, που λειτουργεί στην Αρναία επί μια 25αετία, διορίστηκε ο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, του και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

«Πράγματι ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης από το 1995, με επικεφαλής τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρό Νικόδημο, υπήρξε πρωτεργάτης στη δημιουργία του εν Αρναία Ιδρύματος Αγάπης της Μητροπόλεώς μας. Ο Προκάτοχος του σημερινού μας Μητροπολίτου αείμνηστος Νικόδημος και ο π. Χρυσόστομος ως συνιδρυτές του καυχήματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, δηλαδή του εν Αρναία Γηροκομείου Η Παναγία του Ακαθίστου, εζύμωσαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους αμφότεροι την πορεία αυτού του Ιδρύματος και εσφράγισαν με την πληθωρική τους παρουσία το τολμηρό τούτο εγχείρημα για μια μικρή Μητρόπολη όπως η δική μας, πλαισιούμενοι πάντοτε από μια εκλεκτή ομάδα εθελοντών αδελφών μας κεκοιμημένων και ζώντων.

Όμως ο πολυτάλαντος π. Χρυσόστομος από 1ης Οκτωβρίου 2020 εκλήθη από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο να διακονήση ως Ιεραπόστολος τον Δεύτερο θρόνο της Ορθοδοξίας, την καθέδρα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Έτσι με αίτησή του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο, συμφωνούντος του Μακαριωτάτου αγίου Αλεξανδρείας, ζήτησε διετή απόσπαση από τη Μητρόπολή μας για να διακονήση Ιεραποστολικά την περιοχή Μπουκόμπας της Τανζανίας, όπου από τον σεπτό και πολυσέβαστό μας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ διωρίσθη Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, με σκοπό να αναζωογονήση και να επεκτείνη τους ιεραποστολικούς αγώνες της Ορθοδοξίας στη Μαύρη Ήπειρο. Την απόσπαση αυτή έλαβε με ευλογία του Μητροπολίτου μας και απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και παραλλήλως εγγράφως υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος.

Ο Επίσκοπός μας με πολλή αγάπη περιέβαλε τον π. Χρυσόστομο και με επιστολή του ευχήθηκε και εύχεται στον δραστήριο κληρικό μας πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία στο δευτερόθρονο Πατριαρχείο μας, ώστε να καυχιέται η όλη Ορθοδοξία για το έργο του και να τον αξιώση ο Τρισάγιος Θεός να ανεβή και στον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης ως Επίσκοπος», αναφέρει στο πρώτο μέρος της η ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής:

«Αυτό το κενό που εδημιουργήθη εκάλυψε ο Μητροπολίτης μας με Απόφασή του από 1ης Ιανουαρίου 2021, με τον διορισμό του Γενικού μας Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δωροθέου Ζέρβα στη θέση του Διευθυντού και Αντιπροέδρου του Ιδρύματος, ώστε η περαιτέρω πορεία του Ιδρύματος να αποβή το ίδιο κάρπιμη όπως και επί π. Χρυσοστόμου. Τη Δευτέρα, 11η Ιανουαρίου τ.ε., εγκατέστησε προσωπικώς ο Δεσπότης μας τον π. Δωρόθεο στο Ίδρυμα, παρουσιάζοντάς τον στους εν αυτώ διακονούντας και εργαζομένους.

Τρία πράγματα ζήτησε ο Σεβασμιώτατος από τον νέο Διευθυντή: α) Να κάνη το Ίδρυμα κομμάτι της καρδιάς του και επέκταση της ζωής του. β) Να συνεχίση στα αχνάρια που άφησαν τα ευλογημένα πόδια του αειμνήστου Νικόδημου και του δραστηρίου π. Χρυσοστόμου και γ) Συνεργαζόμενος απόλυτα με το εκλεκτό προσωπικό του Ιδρύματος να φέρη κοντύτερα το Γηροκομείο μας με την Ιερά Μητρόπολη και ιδίως με τον Επίσκοπό της, που είναι η κατά Νόμον Κεφαλή του και ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Τέλος συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος και αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της Δομής, ευχήθηκε η Παναγία του Ακαθίστου, η και Έφορος του Ιδρύματος να αξιώση την ελαχιστότητά του, τον Διευθυντή, το Διοικητικό Συμβούλιο και το λαμπρό προσωπικό του Ιδρύματος να ανεγείρουν, με τη βοήθεια όλων, το νέο Ίδρυμα της Μητροπόλεως στη θέση του παλιού, ώστε να βρίσκουν σε αυτό πενήντα περίπου αναγκαιμένοι αδελφοί μας γέροντες απάγκιο και θαλπωρή!

Ο Θεός να τον δυναμώνη!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων