02/04/2021 02/04/2021 Στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα γραφικά Στάγειρα, τέλεσε, την Τετάρτη 31 Μαρτίου, την Ακολουθία της θ΄ Ώρας και κατόπιν την κατανυκτική Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.  Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε το θεολογικό και λειτουργικό περιεχόμενο της Προηγιασμένης Λειτουργίας των Τιμίων Δώρων, παρουσιάζοντας το “Χερουβικό” της...
02 Απριλίου, 2021 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 9:54

Στη γενέτειρα του Αριστοτέλη ο Μητροπολίτης Ιερισσού

Διαδώστε:
Στη γενέτειρα του Αριστοτέλη ο Μητροπολίτης Ιερισσού

Στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα γραφικά Στάγειρα, τέλεσε, την Τετάρτη 31 Μαρτίου, την Ακολουθία της θ΄ Ώρας και κατόπιν την κατανυκτική Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε το θεολογικό και λειτουργικό περιεχόμενο της Προηγιασμένης Λειτουργίας των Τιμίων Δώρων, παρουσιάζοντας το “Χερουβικό” της μυστικής αυτής τετελειωμένης Θυσίας, δηλαδή τον Ύμνο “Νυν αι δυνάμεις των ουρανών συν ημίν αοράτως λατρεύουσιν · ιδού γαρ εισπορεύεται ο Βασιλεύς της Δόξης. Ιδού θυσία μυστική τετελειωμένη δορυφορείται · πίστει και πόθω προσέλθωμεν, ίνα μέτοχοι ζωής αιωνίου γενώμεθα”. Δηλαδή, “Tούτη την ώρα οι ουράνιες αγγελικές δυνάμεις μαζί μας αόρατα προσφέρουν λατρεία στον Θεό. Γιατί αληθινά εισέρχεται και περνά δίπλα μας ο Βασιλεύς της Δόξης. Στα χέρια τα δικά μας και των αγγέλων βαστάζεται μυστική και ολοκληρωμένη θυσία, το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Ας προσέλθουμε με πίστη και πόθο, ώστε να γίνουμε μέτοχοι της αιώνιας ζωής!”

Κατέληξε λέγοντας ότι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία συνεστήθη από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας για να καλύψει και να πληρώσει τον πόθο των πρώτων, αλλά και των χριστιανών όλων των αιώνων, να μετέχουμε στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία κατά τις καθημερινές, πλην Σαββάτου και Κυριακής, δεν τελείται ολοκληρωμένη Θεία Λειτουργία, είτε του Ιωάννου του Χρυσοστόμου , είτε του Μεγάλου Βασιλείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων