07/04/2023 07/04/2023 Την τελευταία εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων τέλεσε στον Στανό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού,  Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος στις το απόγευμα την Τετάρτη 5η Απριλίου 2023. Ακολουθούμενος από τον Διάκονο του π. Νικόλαο Τσεπίση επεσκέφθη τον ιστορικό και μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος χρήζει εκ...
07 Απριλίου, 2023 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 12:07

Τελευταία εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Στανό

Διαδώστε:
Τελευταία εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Στανό

Την τελευταία εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων τέλεσε στον Στανό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού,  Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος στις το απόγευμα την Τετάρτη 5η Απριλίου 2023.

Ακολουθούμενος από τον Διάκονο του π. Νικόλαο Τσεπίση επεσκέφθη τον ιστορικό και μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος χρήζει εκ βάθρων αναπλάσεως και αναπαλαιώσεως, για να αναδειχθή και να ανακαινισθή το κάλλος του.

Τον υποδέχτηκαν ο συνταξιούχος Εφημέριος και Διδάσκαλος επί έτη πολλά της Κοινότητος Πρωτοπρεσβύτρος π. Νικόλαος Χαλκιάς και ο  Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Αγούλας.

Ο ντυμένος στα χρώματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής Ιερός Ναός επληρώθη απ’ άκρου εις άκρον από τον λίαν ευσεβή Λαό της Ενορίας, με επικεφαλής την Τοπική Σύμβουλο και Πρόεδρο της “Ενσυναίσθησης” κα Εύη Κασαμπαλή.

Εντύπωση στον Σεβασμιώτατο έκανε το γεγονός ότι η πλειονότητα του Εκκλησιάσματος ήταν νέοι, οικογενειάρχες άνθρωποι, με τα βλαστάρια τους στην αγκαλιά. Ένα ελπιδοφόρο θέαμα-υπόμνηση για τα σημερινά πράγματα της Κοινωνίας μας…

Δίνοντας στο κήρυγμά του απάντηση ο Σεβασμιώτατος, γιατί τόσο πολύ η Ορθοδοξία ζη σεμνομεγαλόπρεπα τη Μεγαλοβδομάδα, τόνισε πως είναι η Σταυρική Θυσία Εκείνου που σφραγίζει την Αγία αυτή περίοδο. «Και τι είναι αυτή η Σταυρική Θυσία; Και τι μπορεί να προσφέρη στον άνθρωπο;», διερωτήθη ο Σεβασμιώματος. Και απάντησε με ένα λόγιο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου: «…εαυτόν εκένωσε μορφήν δούλου λαβών, εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος, και σχήματι ευρεθείς ως άνθρωπος εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.», δηλαδή, “…σμίκρυνε ο Κύριος για λίγο τον Εαυτό Του, απαρνήθηκε το μεγαλείο Του, πήρε μορφή δούλου και έγινε άνθρωπος· και όντας πραγματικός άνθρωπος ταπεινώθηκε θεληματικά υπακούοντας μέχρι θανάτου στον Πατέρα Του, και μάλιστα του πλέον ατιμωτικού θανάτου, δηλαδή του σταυρικού.” (Φιλ. β΄7-8).

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος: «Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Θεός “μικραίνει” και ταπεινώνεται για να υψώσει το ανθρώπινο στον Ουρανό, από όπου εξήλθε. Πτωχεύει ο Θεός για να πλουτίση τον πτωχεύσαντα άνθρωπο! Υπάρχει πιο σεμνομεγαλόπρεπο Βήμα για να μιλήσης για Σωτηρία; Είναι το Βήμα της Ταπείνωσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων