11/05/2021 11/05/2021 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Θωμά, στο Κοιμητήριο Πετρουπόλεως, τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Αντίπασχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στο τροπάριο «Σὲ τὸν ὡς Θεὸν ἐκ τάφου, ἀναστάντα Χριστόν, οὐ βλεφάροις ἰδόντες, ἀλλὰ καρδίας πόθῳ πεπιστευκότες, ἐν ὕμνοις μεγαλύνομεν», εξήγησε πως η...
11 Μαΐου, 2021 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 10:53

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο Πετρουπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο Πετρουπόλεως

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Θωμά, στο Κοιμητήριο Πετρουπόλεως, τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Αντίπασχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στο τροπάριο «Σὲ τὸν ὡς Θεὸν ἐκ τάφου, ἀναστάντα Χριστόν, οὐ βλεφάροις ἰδόντες, ἀλλὰ καρδίας πόθῳ πεπιστευκότες, ἐν ὕμνοις μεγαλύνομεν», εξήγησε πως η εξαγγελία του αναστάντος Χριστού στον Απόστολο Θωμά έχει γίνει πράξη, καθώς είμαστε μακάριοι, αφού με πόθο καρδιάς πιστεύουμε σε Εκείνον, και νιώθουμε ταυτόχρονα την πνευματική Του παρουσία αλλά και την με το Σώμα και Αίμα παρουσία Του, μέσα σε κάθε Θεία Λειτουργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων