16/10/2020 16/10/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κατά την εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικ. Συνόδου, 11/10/2020 όπου μετά την οπισθάμβωνο ευχή της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αθηναγόρας εγκατέστησε σε μόνιμη προθήκη τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο θησαυρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στον...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 11:08

Εγκατάσταση Λειψάνου Αγίας Βαρβάρας από τον Μητροπολίτη Ιλίου

Διαδώστε:
Εγκατάσταση Λειψάνου Αγίας Βαρβάρας από τον Μητροπολίτη Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κατά την εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικ. Συνόδου, 11/10/2020 όπου μετά την οπισθάμβωνο ευχή της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αθηναγόρας εγκατέστησε σε μόνιμη προθήκη τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο θησαυρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στον Ιερό Ναό.

Με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, το λείψανο θα βρίσκεται εκεί πάντοτε προς προσκύνηση από τους πιστούς, δίπλα στην παλαιά εικόνα της Αγίας.

Ο κ. Αθηναγόρας ομίλησε στη θεολογική ομιλία του περί της εικόνας και της τιμής της από τους Ορθοδόξους, μια και οι θεοφόροι Πατέρες που συγκρότησαν την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο είναι εκείνοι που δογμάτισαν περί της τιμής των ιερών εικόνων και των τιμίων λειψάνων. Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο Μωυσής είχε ζητήσει από τον Άσαρκο Λόγο, με τον οποίο συνομιλούσε, να τον δει. Κι Εκείνος του είχε απαντήσει πως δεν γίνεται άνθρωπος να δει την Δόξα του Θεού και να ζήσει. Όμως, όταν ο Θεός έγινε άνθρωπος, είδαμε όλοι οι άνθρωποι το πρόσωπό Του, και γι’ αυτό μπορούμε και το εικονίζουμε και το τιμούμε.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, εκτός από τους εφημερίους της ενορίας, συλλειτούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων