14/09/2022 14/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς απευθύνουν πρόσκληση σε όλους για την μεγάλη εκδήλωση μνήμης, για την συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (Πλατεία Ηρώων). Θέμα...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 11:04

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή από την Μητρόπολη Ιλίου

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή από την Μητρόπολη Ιλίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς απευθύνουν πρόσκληση σε όλους για την μεγάλη εκδήλωση μνήμης, για την συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (Πλατεία Ηρώων).

Θέμα της εκδήλωσης: «1922-2022… Ένας αιώνας προσφοράς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας». Τιμώμενο πρόσωπο και ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τ. Υπουργός, ο Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας – σκηνοθέτης, ο Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Θα ακολουθήσει συναυλία των Μάριου Στρόφαλη και Ειρήνης Τουμπάκη, με τίτλο: «Yunan Taxim διαδρομές», με τη συμμετοχή των μουσικών: Νίκος Μήλας βιολί, Αθηνά Κούκη κανονάκι, Κώστας Αρσένης κοντραμπάσο, Εύη Κανέλλου κρουστά. Αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Παπαδάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο επιστημονικός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων