19/02/2024 20/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιλίον την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, με συλλειτουργούς τους Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανάσιου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτ. Παναγιώτη Γόγολα, Αρχιερατικό Επίτροπο Ιλίου, Πρωτ. Χαράλαμπο Σταχτέα, Πρωτ. Γεώργιο Πετρόπουλο, Πρωτ. Αναστάσιο Μπαστούνη, και τον διάκονό του π....
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 0:15

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων στο Ίλιον

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων στο Ίλιον

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιλίον την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, με συλλειτουργούς τους Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανάσιου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτ. Παναγιώτη Γόγολα, Αρχιερατικό Επίτροπο Ιλίου, Πρωτ. Χαράλαμπο Σταχτέα, Πρωτ. Γεώργιο Πετρόπουλο, Πρωτ. Αναστάσιο Μπαστούνη, και τον διάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την πίστη της Χαναναίας, όχι ως γνώση κανόνων και εντολών, αλλά ως εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Θεού και παράδοση στα χέρια Του, η οποία εκδηλώθηκε με την ταπείνωση και την υπομονή της, παρόλη την κατ’ αρχάς αρνητική στάση του Χριστού στο αίτημά της για την θεραπεία της ασθενούσας θυγατέρας της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με την παρουσία της Δημάρχου Ιλίου κας Ανδριάνας Αλεβίζου, πολλών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, του Συλλόγου Ηπειρωτών του Ιλίου και μελών του ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές στολές, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων στους Βαλκανικούς πολέμους και μετά την επίκαιρη ομιλία εντός του Ιερού Ναού, κατετέθηκε στέφανος στο μνημείο της παρακείμενης πλατείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων