15/08/2022 15/08/2022 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών χοροστάτησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης Θεομητορικής εορτής. Ερμηνεύοντας το τροπάριο των Εγκωμίων στην Θεοτόκο «ράβδος η το άνθος το ευώδες Χριστόν εξανθήσασα, τω τάφω νυν τέθαπται, ίνα φύση σωτηρίας τον καρπόν», ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο γεγονός...
15 Αυγούστου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 19:11

Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές

Διαδώστε:
Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών χοροστάτησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης Θεομητορικής εορτής.

Ερμηνεύοντας το τροπάριο των Εγκωμίων στην Θεοτόκο «ράβδος η το άνθος το ευώδες Χριστόν εξανθήσασα, τω τάφω νυν τέθαπται, ίνα φύση σωτηρίας τον καρπόν», ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο γεγονός που καταγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη από τον Μωυσή όταν οι ισραηλίτες αμφισβήτησαν την εκ Θεού δοθείσα ιερωσύνη στον Ααρών. Η ιερατική του ράβδος, αν και από ξερό κλαδί, βλάστησε άνθη κι έτσι όλοι βεβαιώθηκαν για την θεώθεν ιερατική εξουσία του Ααρών. Μάλιστα, η ράβδος αυτή έλαβε τη θέση της εντός της Κιβωτού της Διαθήκης.

Καθ’ όμοιον τρόπο, η Θεοτόκος εξήνθησε τον Χριστό, την σωτηρία μας, και η Κοίμησή της διαβεβαιώνει ότι αποτελεί τον καρπό της λύτρωσής μας, εφόσον εγκεντρισθούμε κι εμείς σε αυτή τη ράβδο και ζήσουμε σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού, όπως εκείνη.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού επισυνάφθηκαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο και η λιτάνευση του Επιταφίου της. Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Αχαρνών Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους προς τους παρευρισκομένους πιστούς και όσους κοπίασαν για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων