24/07/2022 24/07/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου 2022 η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Αθηναίου και απολογητού στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Στον πανηγυρικό εσπερινό, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας, χοροστάτησε...
24 Ιουλίου, 2022 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2022 - 9:42

Εσπερινός Ονομαστηριών Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου

Διαδώστε:
Εσπερινός Ονομαστηριών Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου 2022 η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Αθηναίου και απολογητού στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε εγκάρδια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον καθένα, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους που βρέθηκαν μαζί του στον πανυγηρικό Εσπερινό.

Ευχαρίστησε επίσης τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Κώτσηρα, τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπυρίδωνα Βρεττό καθώς και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που υπεβλήθησαν στον κόπο να βρεθούν και να συμπροσευχηθούν μαζί του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος λίγο προ της απολύσεως, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Αγίου Αθηναγόρου και τα συνέδεσε με την προσωπικότητα του εορτάζοντα Σεβασμιωτάτου κ. Αθηναγόρου ενώ παράλληλα μετέφερε εκ μέρους όλων των Αρχιερέων τις ευχές και την αγάπη του στον Μητροπολίτη Ιλίου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομενών κληρικών και λαϊκών και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αποψινή εορτή.

Στον φιλόξενο προαύλιο χώρο της μονής προσφέρθηκε κέρασμα για όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων