08/04/2023 10/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Πορταΐτισσας Αχαρνών, ο οποίος είναι μετόχιο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους. Κατά το ιουλιανό εορτολόγιο, το οποίο ακολουθείται στον εν λόγω Ιερό Ναό, ήταν η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν...
08 Απριλίου, 2023 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 23:01

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Αγιορειτικό Μετόχι των Αχαρνών

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Αγιορειτικό Μετόχι των Αχαρνών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Πορταΐτισσας Αχαρνών, ο οποίος είναι μετόχιο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Κατά το ιουλιανό εορτολόγιο, το οποίο ακολουθείται στον εν λόγω Ιερό Ναό, ήταν η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο μετοχιάρης της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ιουστίνος Χαραλαμπόπουλος και ο ιεροδιάκονος π. Μιχαήλ Γιαννακέλος.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχή (το «κεφάλαιον») της σωτηρίας του ανθρώπου, που είναι η εορτή του Ευαγγελισμού, εορτή ισάξια με την εορτή των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς πραγματοποιείται η βούληση του Θεού για την ενανθρώπισή Του και τη σωτηρία μας.

Τέλος, ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς «Καλή Ανάσταση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων