21/05/2023 29/05/2023 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και Αρβανίτικη παράδοση τιμήθηκε η μνήμη των Πολιούχων των Άνω Λιοσίων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγύριζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 21 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον ιεροκήρυκα της...
21 Μαΐου, 2023 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 0:18

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στα Άνω Λιόσια για τους Πολιούχους Αγίους Ισαποστόλους

Διαδώστε:
Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στα Άνω Λιόσια για τους Πολιούχους Αγίους Ισαποστόλους

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και Αρβανίτικη παράδοση τιμήθηκε η μνήμη των Πολιούχων των Άνω Λιοσίων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγύριζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 21 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα – ο οποίος διηκόνησε τον λόγο πραγματοποιώντας ευαγγελικό κήρυγμα – και ικανό αριθμό ιερέων και διακόνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων στους δρόμους των Άνω Λιοσίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής.

Στο πλαίσιο της τήρησης των παραδόσεων του τόπου, ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η ΓΡΙΖΑ» αναβίωσε το χορό των Γριζοφόρων, όπως συνηθιζόταν στα Άνω Λιόσια, ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Θανάσης Μπούρας και Σταμάτης Πουλής και πλήθος πιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων