23/01/2023 23/01/2023 Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, με συλλειτουργό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου και τους διακόνους π. Κωνσταντίνο και π. Μιχαήλ. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ζακχαίου, ο οποίος ως φοροσυλλέκτης ήταν ιδιαιτέρως αντιπαθής στον απλό λαό,...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 13:09

Μητροπολίτης Ιλίου: Να κρίνουμε δίκαια τον συνάνθρωπο

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιλίου: Να κρίνουμε δίκαια τον συνάνθρωπο

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, με συλλειτουργό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου και τους διακόνους π. Κωνσταντίνο και π. Μιχαήλ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ζακχαίου, ο οποίος ως φοροσυλλέκτης ήταν ιδιαιτέρως αντιπαθής στον απλό λαό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έκρυβε μέσα του φιλάνθρωπα αισθήματα. Αυτά τα αισθήματα είδε ο Χριστός, που βλέπει στις καρδιές και τη διάνοια των ανθρώπων και ζήτησε να φιλοξενηθεί στο σπίτι του. Η κίνηση αυτή του Χριστού μάς διδάσκει να μην κρίνουμε «κατ’ όψιν αλλά την δικαίαν κρίσιν» για τους άλλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων