02/11/2021 02/11/2021 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας έλαβε χώρα υπό του Σεβασμιωτάτου, η εις διάκονον χειροτονία του Ιεροψάλτου Διονυσίου Λαμπρόπουλου. Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος είναι κληρικός τρίτης γενιάς, καθώς...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 15:49

Νεοχειροτονηθείς διάκονος και κληρικός τρίτης γενιάς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Νεοχειροτονηθείς διάκονος και κληρικός τρίτης γενιάς (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας έλαβε χώρα υπό του Σεβασμιωτάτου, η εις διάκονον χειροτονία του Ιεροψάλτου Διονυσίου Λαμπρόπουλου.

Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος είναι κληρικός τρίτης γενιάς, καθώς είναι κατά σάρκα υιός του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και εγγονός του π. Ηλία Λαμπρόπουλου, κτήτορος του Ιερού Ναού. Επίσης, είναι έγγαμος, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και φοιτητής του τμήματος Θεολογίας Αθηνών.

Κατά την προσλαλιά του ο νέος διάκονος αναφέρθηκε στην πορεία του και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την οικογένεια του και τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αποτέλεσε το ισχυρό πνευματικό κίνητρο για να εισέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ τόνισε την αξία της ιερατικής κλήσεως κατά την οποία δεν διαλέγει ο κληρικός τον Θεό, αλλά ο Θεός τον κληρικό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τον ιερό κλήρο και τον λαό, ευχόμενος καλή και καρποφόρα διακονία στον π. Διονύσιο.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων