12/05/2023 12/05/2023 Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 10 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, στον οποίο βρισκόταν ήδη από τις 3 Μαΐου ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, με την ευλογία του καθηγουμένου της Αρχιμανδρίτη Αλεξίου και τη φροντίδα του...
12 Μαΐου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 13:50

Ο Ιλίου Αθηναγόρας ευχαρίστησε τη Μονή Ξενοφώντος για την έλευση του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στις Αχαρνές

Διαδώστε:
Ο Ιλίου Αθηναγόρας ευχαρίστησε τη Μονή Ξενοφώντος για την έλευση του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στις Αχαρνές

Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 10 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, στον οποίο βρισκόταν ήδη από τις 3 Μαΐου ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, με την ευλογία του καθηγουμένου της Αρχιμανδρίτη Αλεξίου και τη φροντίδα του ιερομονάχου Αρχιμανδρίτη Θεωνά.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και η ευλογία των κολύβων του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον στίχο του απολυτικίου της Μεσοπεντηκοστής «Μεσούσης τῆς ἑορτῆς, διψῶσάν μου τὴν ψυχήν, εὐσεβείας πότισον νάματα», τονίζοντας ότι τα νάματα που αναφέρονται δεν είναι μόνο τα σωτήρια λόγια του Χριστού και του Ευαγγελίου Του, αλλά και η βίωσή τους μέσω της Θείας Ευχαριστίας, που τροφοδοτεί τον άνθρωπο και τον οδηγεί στη σωτηρία του. Ο Άγιος Γεώργιος, του οποίου τα λείψανα προσκυνούμε, είναι ζωντανή έκφραση αυτής της πραγματικότητας, αφού την επιβεβαίωσε με το μαρτύριό του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος για την αποδοχή του αιτήματος της έλευσης του λειψάνου του Αγίου στις Αχαρνές και ζήτησε από τον π. Θεωνά να του μεταφέρει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του ιδίου αλλά και όλων των πιστών.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Διονυσίου Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλαθά για την μέχρι αυτή τη στιγμή διακονία του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων