18/11/2020 18/11/2020 Ολοκληρώθηκε η 1η διαδικτυακή σύναξη κατηχητών, κατηχητριών και στελεχών νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Με τις ευχές για ευλογημένη και πνευματική πορεία προς τα Χριστούγεννα έκλεισε η 1η διαδικτυακή σύναξη Κατηχητών-τριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 20:00 – 22:00. Στην πλατφόρμα του WEBEX,...
18 Νοεμβρίου, 2020 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2020 - 18:57

“Ο κατηχητής ως πνευματικός ηγέτης και μέντορας”

Διαδώστε:
“Ο κατηχητής ως πνευματικός ηγέτης και μέντορας”

Ολοκληρώθηκε η 1η διαδικτυακή σύναξη κατηχητών, κατηχητριών και στελεχών νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Με τις ευχές για ευλογημένη και πνευματική πορεία προς τα Χριστούγεννα έκλεισε η 1η διαδικτυακή σύναξη Κατηχητών-τριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 20:00 – 22:00.

Στην πλατφόρμα του WEBEX, που διεξήχθη η σύναξη, συνδέθηκαν περί τους 50 συμμετέχοντες, κληρικά και λαϊκά στελέχη του Γραφείου Νεότητος.

Η πανδημία, το lockdown και ο τρόπος προσέγγισης των κατηχητοπαίδων απασχόλησε τους περισσότερους, και παράλληλα αρκετοί μας έκαναν κοινωνούς του σύγχρονου τρόπου διαδικτυακής κατηχητικής διδασκαλίας των ενοριών, που διακονούν.

Μετά την παρουσίαση του βιογραφικού του ομιλητού, από τον Δευθυντή του Γραφείου Νεότητος π. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, την κεντρική ομιλία ανέπτυξε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Ηλίας Λιάμης , Δρ. Θεολογίας & Φιλοσοφίας, Μέλος Συνοδικής Επιτροπής Χριστ. Αγωγής Νεότητος και Πρόεδρος της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, με θέμα: «Ὁ Κατηχητὴς ὡς πνευματικὸς ἡγέτης καὶ μέντορας».

Παρακολουθήστε την ομιλία:

Με τον ενδιαφέροντα και χειμαρρώδη λόγο του, τόνισε, ότι στο έργο του Κατηχητού χρειάζεται εκπομπή βιώματος. Η Κατήχηση πέρα από διδακτική είναι ανάγκη να γίνει προσωπικό και κυρίως υπαρξιακό γεγονός. Το mentoring είναι «συνεπαρμός», η κατάστασή του είναι δυναμική (εν κινήσει) και ο mentor εξ ορισμού είναι συναρπαστικός. Πρώτα συναρπάζουμε και μετά εξηγούμε. Εξ άλλου ο ηγέτης ωθεί, καθοδηγεί, υποστηρίζει, ελέγχει, δίνει όραμα. Η πνευματικότητα του κατηχητού συντελεί στη χριστοποίηση του ανθρώπου.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ευχαριστούμε τον π. Γεώργιο Βασιλείου, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου για τη φιλοξενία της συνάξεώς μας στην πλατφόρμα της ενορίας του, την τεχνική υποστήριξη και το συντονισμό των συμμετεχόντων σε αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων