16/01/2024 16/01/2024 Στις 14 Ιανουαρίου 2024, Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, με συλλειτουργούς τους εφημερίους της ενορίας και τον διάκονό του π. Κωνσταντίνο Μανώλη. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το στιχηρό των αίνων της εορτής «Φῶς ἐκ φωτός, ἔλαμψε τῷ κόσμῳ,...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 12:43

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου

Στις 14 Ιανουαρίου 2024, Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, με συλλειτουργούς τους εφημερίους της ενορίας και τον διάκονό του π. Κωνσταντίνο Μανώλη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το στιχηρό των αίνων της εορτής «Φῶς ἐκ φωτός, ἔλαμψε τῷ κόσμῳ, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἐπιφανεὶς Θεός, τοῦτον λαοὶ προσκυνήσωμεν», αναφερόμενος στον Χριστό, ως το φως του κόσμου, που ήρθε να φωτίσει τα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής των ανθρώπων και να τους γεμίσει με την ελπίδα της αποκατάστασής τους στον νέο Παράδεισο, την Εκκλησία, που η σάρκωση, το πάθος και η Ανάστασή Του χάρισε στην οικουμένη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, διανέμοντας το αντίδωρο, ευχήθηκε στους πιστούς «καλή κι ευλογημένη χρονιά», λουσμένη στο φως της αγάπης του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων