06/04/2023 06/04/2023 Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αχαρνών και Φυλής Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, τους εφημερίους της ενορίας και τους διακόνους. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα διακονήματα των κληρικών και των πιστών και πώς αρμονικά συνυπάρχουν στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία Του. Στον...
06 Απριλίου, 2023 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 11:50

Ο Μητροπολίτης Ιλίου για τα διακονήματα των κληρικών και των πιστών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου για τα διακονήματα των κληρικών και των πιστών

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αχαρνών και Φυλής Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, τους εφημερίους της ενορίας και τους διακόνους. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα διακονήματα των κληρικών και των πιστών και πώς αρμονικά συνυπάρχουν στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία Του.

Στον ναό βρισκόταν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η εφέστιος εικόνα της Ιεράς Μονής Κλειστών, της Παναγίας Ελεούσας, μετά την πολυπληθή λιτάνευση από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Σεβασμιώτατος, την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, ανέλυσε το στίχο του Ευαγγελίου της ημέρας «οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών και οι μεγάλοι αυτών κατεξουσιάζουσιν αυτών», μιλώντας για την «εξουσία της διακονίας», δηλαδή το γεγονός ότι ο έχων εξουσία διακονεί τους υπό την εξουσία του, κατά το πρότυπο και κατά μίμηση του Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων