16/09/2023 16/09/2023 Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών. Συλλειτουργοί του ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Χαλκιάς και π. Μιχαήλ Καρ, καθώς...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 14:30

Ο Μητροπολίτης Ιλίου για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Χαλκιάς και π. Μιχαήλ Καρ, καθώς και οι διάκονοι π. Κωνσταντίνος Μανώλης και π. Νικόδημος Μαλαματένιος.

Μετά την ανάγνωση του ευαγγελικού αποσπάσματος ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα ερμηνεύοντας το τροπάριο «αἵματι Θεοῦ, ὁ ἰὸς τοῦ ὄφεως ἀποπλύνεται· καὶ κατάρα λέλυται, καταδίκης δικαίας, ἀδίκῳ δίκῃ τοῦ δικαίου κατακριθέντος· ξύλῳ γὰρ ἔδει τὸ ξύλον ἰάσασθαι».

Αναφέρθηκε στην αποτυχία του ανθρώπου στον Παράδεισο να πετύχει την αθανασία εξ αιτίας της λήψης του καρπού του δένδρου (του «ξύλου») της γνώσεως του καλού και του κακού.

Ο Σταυρός του Χριστού (το έτερον ξύλον), είναι τώρα με τη σάρκωση του Θεού Λόγου και την σταυρική του θυσία το σύμβολο της λύτρωσής μας και η οδός προς την σωτηρία και την αποκατάστασή μας ως παιδιών του Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων