12/02/2024 13/02/2024 Με τις δέουσες τιμές και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Πολιούχο των Αχαρνών Άγιο Βλάσιο εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου, με την συμμετοχή του κλήρου, του λαού και πολλών αιρετών εκπροσώπων του. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου...
12 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 0:36

Οι Αχαρνές εόρτασαν τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Βλασίου

Διαδώστε:
Οι Αχαρνές εόρτασαν τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Βλασίου

Με τις δέουσες τιμές και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Πολιούχο των Αχαρνών Άγιο Βλάσιο εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου, με την συμμετοχή του κλήρου, του λαού και πολλών αιρετών εκπροσώπων του.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Βλασίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Αχαρνές, αφού ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου παραμένει κλειστός μετά τον σεισμό του Ιουλίου 2019 και μέχρι της επισκευής του.

Συμμετείχαν ο ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας, ο οποίος εκφώνησε την ομιλία της ημέρας για τον βίο του Αγίου, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου, Αρχιερατικός Επίτροπος Αχαρνών και Φυλής, οι εφημέριοι της ενορίας και πολλοί άλλοι κληρικοί των όμορων ενοριών, καθώς και ο διάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Κωνσταντίνος Μανώλης.

Παρευρέθησαν ο βουλευτής κ. Στέλιος Φωτόπουλος, ο κ. Βαγγέλης Κατάρας – εκ μέρους του δημάρχου Αχαρνών, ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος – δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών και ο κ. Θεόδωρος Λάππας, δημοτικός σύμβουλος Πετρουπολεως.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού έψαλε χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Βλασίου, με συλλειτουργούς τους Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανάσιου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, τον Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, Ιεροκήρυκα και τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Την επίκαιρη και πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο π. Ιωαννίκιος, συνδυάζοντας κατάλληλα την παραβολή των ταλάντων του ευαγγελικού αναγνώσματος της ημέρας από το Ευαγγέλιο του Απόστολου Ματθαίου, με τον βίο και το μαρτύριο του αγίου.

Παρευρέθησαν ο Υπουργός κ. Μαυρουδής Βορίδης, οι βουλευτές κ. Βασίλειος Οικονόμου, κ. Γεώργιος Καραμέρος και κ. Στέλιος Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Βασιλική Καβαλλάρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και ο κ. Θεόδωρος Λάππας, δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και συνοδεία πλήθος πιστών και εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων. Νέοι και νέες του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών σήκωσαν την εικόνα του Αγίου Βλασίου και η Φιλαρμονική του Δήμου συνόδευσε την πομπή.

Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στα πρόθυρα του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου, όπου ο Σεβασμιώτος ενημέρωσε τους λιτανευτές για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού.

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα:

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχήθηκε χρόνια πολλά στην πόλη και τους κατοίκους της, προσθέτοντας ότι του χρόνου, τέτοια εποχή, θα εξελίσσονται τα έργα του Ιερού Ναού ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές από τον σεισμό του 2019. «Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα η Ορθόδοξη πίστη μας και ολάκερη η πόλη μας, γιορτάζουν και τιμούν τον Πολιούχο μας, τον Άγιο Βλάσιο. Παρουσία του υπουργού κ. Βορίδη, βουλευτών και παραγόντων της Αυτοδιοίκησης παρακολουθήσαμε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. κ. Αθηναγόρα καθώς και τη λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Εύχομαι του χρόνου, να έχουν εξελιχθεί τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου Αχαρνών και θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε το όνειρο μας και όνειρο όλων των συνδημοτών μας να γίνει επιτέλους πράξη», ανέφερε στο μήνυμά του για την ημέρα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων