08/08/2023 08/08/2023 Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε τον Όρθρο και λειτούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Βριλήσσια. Συλλειτουργοί του ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο Αρχιμ. Χρύσανθος Λιόλιος, πολλοί άλλοι ιερείς από γειτονικές ενορίες και οι διάκονοι...
08 Αυγούστου, 2023 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 14:52

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Βριλήσσια ο Ιλίου Αθηναγόρας

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Βριλήσσια ο Ιλίου Αθηναγόρας

Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε τον Όρθρο και λειτούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Βριλήσσια.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο Αρχιμ. Χρύσανθος Λιόλιος, πολλοί άλλοι ιερείς από γειτονικές ενορίες και οι διάκονοι π. Κωνσταντίνος Μανώλης και π. Νικόδημος Μαλαματένιος.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το τροπάριο της Λιτής του Εσπερινού “δεῦτε ἀναβῶμεν εἰς τὸ ὄρος Κυρίου, καὶ εἰς τὸν οἶκον τοῦ Θεοῦ ἡμῶν, καὶ θεασώμεθα τὴν δόξαν τῆς Μεταμορφώσεως αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ Πατρός, φωτὶ προσλάβωμεν φῶς”, ομίλησε για τις εν όρει εμφανίσεις του Θεού Λόγου, όπως καταγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς και για την Μεταμόρφωσή Του στο όρος Θαβώρ, και τις συνέδεσε με την συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία, όπου πραγματικά καλούμαστε να ανέβουμε στο όρος του Θεού και στον οίκο Του και να δούμε την δόξα Του, κοινωνόντας το Σώμα και το Αίμα Του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προέβη στη χειροθεσία σε Σταυροφόρο Οικονόμο του π. Αρτεμίου Κυριακόπουλου και ευλόγησε τα προσφερθέντα σταφύλια, κατά το εκκλησιαστικό έθος.

Ευχαριστήριες προσρήσεις προς τον Σεβασμιώτατο απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την ευλογία που του παρήχε, ώστε να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων