30/09/2022 30/09/2022 Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης. Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Σεβασμιώτατο για το θαυμαστό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, όπως για τα συσσίτια που προσφέρονται σε όλες τις...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 18:30

Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη με τον Μητροπολίτη Ιλίου

Διαδώστε:
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη με τον Μητροπολίτη Ιλίου

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης. Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Σεβασμιώτατο για το θαυμαστό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, όπως για τα συσσίτια που προσφέρονται σε όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, για τις δράσεις κατά της βίας, και για τις δράσεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Παρακάτω η ανάρτηση της κ. Ζαχαράκη:

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα Δικαιάκο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και να συζητήσουμε για ζητήματα που αφορούν τη Μητροπολιτική Περιφέρεια στην οποία επιτελεί με πολλή αγάπη και αφοσίωση το ποιμαντικό του έργο.

Με την επίσκεψη αυτή είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Σεβασμιώτατο για το θαυμαστό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης όπως για τα συσσίτια που προσφέρονται σε όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες κατά της βίας, για τις δράσεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα όπως και για πρωτοβουλίες που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Από το 2017 η Μητρόπολη υλοποιεί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της βίας μέσω ειδικής υπηρεσίας (ΔΙΚΤΥΟ) για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, του trafficking ενώ από το 2021 έχει συμπεριλάβει στις πρωτοβουλίες της και άλλες μορφές βίας.

Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι πρωτοβουλίες της και κατά της ρατσιστικής βίας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα “Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά”, με την υποστήριξη του οργανισμού “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό αφενός την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών και αφετέρου τη συμβουλευτική υποστήριξη ενήλικων ατόμων της οικογένειας.

Σπουδαίο είναι και το έργο του Σεβασμιωτάτου μέσω της πρωτοβουλίας “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” η οποία μέσω του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων παρέχει υποστηρικτικές ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες ενώ από το 2020 ο φορέας ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία 6 δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου αυτά τα παιδιά να ζήσουν σε συνθήκες κανονικότητας και ασφάλειας.

Στην συζήτησή μας αναφερθήκαμε και στα θέματα θρησκευτικού τουρισμού αλλά και την απαραίτητη συνεργασία κράτους και εκκλησίας για την αντιμετωπιση την μεγάλων επιπτώσεων των αλλεπάλληλων κρίσεων.
Τον ευχαριστώ θερμά για την αναλυτική ενημέρωση!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων