12/04/2024 19/04/2024 Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ιερού Ναού Πρωτ. Θεόδωρο Παπαγιαννη και Πρεσβ. Δημήτριο Τζίμα και τον Αρχιδιάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο. Με αφορμή τον στίχο από...
12 Απριλίου, 2024 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2024 - 20:01

Θεία Λειτουργία Προηγιασμένων στην Παλατιανή Ιλίου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία Προηγιασμένων στην Παλατιανή Ιλίου

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ιερού Ναού Πρωτ. Θεόδωρο Παπαγιαννη και Πρεσβ. Δημήτριο Τζίμα και τον Αρχιδιάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Με αφορμή τον στίχο από το α΄ τροπάριο των εσπέριων της ακολουθίας: «διὸ τῷ πάντων καλῶν δοτῆρι Χριστῷ, εὐαρεστοῦντες βοῶμεν, ὁ νηστεύσας ὑπὲρ ἡμῶν, καὶ Σταυρὸν ὑπομείνας, ἀκατακρίτους ἡμᾶς ἀξίωσον, μετασχεῖν καὶ τοῦ θείου Πάσχα σου», αναφέρθηκε στην τεσσαρακονθήμερη νηστεία του Χριστού στην έρημο, πριν αναλάβει το σωστικό Του έργο, και στους πειρασμούς Του εκεί, υπογραμμίζοντας ότι στην έρημο κέρδισε πάλι για τον άνθρωπο, ό,τι εκείνος είχε χάσει στον Παράδεισο, δηλαδή την δια νηστείας υπακοή στο θέλημα του Θεού.

Στο τέλος κατά το μοίρασμα του αντίδωρου ευχήθηκε στους πιστούς υγεία και κάλο υπόλοιπο της Σαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων