09/09/2020 09/09/2020 Το Γενέσιο της Θεοτόκου εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Της στην περιοχή της Ντάρδιζας. Στο κήρυγμά του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην ατεκνία των γονέων της Θεοτόκου, η οποία για τη θεολογία...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2020 - 16:17

Το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ιλίου

Διαδώστε:
Το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ιλίου

Το Γενέσιο της Θεοτόκου εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Της στην περιοχή της Ντάρδιζας.

Στο κήρυγμά του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην ατεκνία των γονέων της Θεοτόκου, η οποία για τη θεολογία των Εβραίων ήταν πρόβλημα για ένα ζευγάρι, αφού από εκείνους ή τη γενιά τους δεν θα μπορούσε να γεννηθεί ο Μεσσίας. Όμως η αγάπη του Ιωακείμ και της Άννας προς το Θεό έφερε τη γέννηση της Θεοτόκου, ένα γεγονός το οποίο έχει «παγκόσμιες» συνέπειες, αφού από Εκείνη γεννήθηκε ο Χριστός.

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, το οποίο εξυπηρετεί προσωρινά τις λατρευτικές ανάγκες του πανηγυρίζοντος Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας, τελέστηκε ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος στο θεολογικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στην «κεκλεισμένη πύλη» που είδε στο όραμά του ο Προφήτης Ιεζεκιήλ. Ο Κύριος είπε στον Ιεζεκιήλ πως από τις τέσσερις πύλες εισόδου στα Άγια, η βλέπουσα προς ανατολάς θα έμενε για πάντα κεκλεισμένη, μέχρι να περάσει ο Θεός του Ισραήλ, και όταν περάσει θα έμενε πάλι κεκλεισμένη. Το όραμα αυτό θεωρείται προεικόνηση της παρθενικής μήτρας της Θεοτόκου, από την οποία πέρασε ο Χριστός, ο Υιός του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων