12/03/2024 12/03/2024 Την Κυριακή των Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη, όπου προέβη στην χειροτονία εις διακονον του κ. Παναγιώτη Χατζηιγνατίου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας. Kατά τη χειροτονία του o νέος διάκονος έλαβε το όνομα Ιάκωβος. Συλλειτούργησαν ο...
12 Μαρτίου, 2024 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 13:15

Χειροτονία διακόνου Ιακώβου Χατζηιγνατίου

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου Ιακώβου Χατζηιγνατίου

Την Κυριακή των Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη, όπου προέβη στην χειροτονία εις διακονον του κ. Παναγιώτη Χατζηιγνατίου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας. Kατά τη χειροτονία του o νέος διάκονος έλαβε το όνομα Ιάκωβος.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Νικόδημος Αθανάσιου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμ. Ιάκωβος Δελλής, πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος, ο Αρχιμ. Παΐσιος Παράσχης, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας, οι λοιποί εφημέριοι του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος Κάσσος, Αρχιερατικός Επίτροπος Πετρουπόλεως, και ο π. Νικόλαος, προσκληθέντες από τον προς χειροτονία κληρικοί και ο διάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την χειροτονία ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την διήγηση του Χριστού για την μέλλουσα κρίση και την Δευτέρα Παρουσία ομίλησε για τη λέξη κλειδί, η οποία διαχωρίζει τους αγαθούς από τους πονηρούς και είναι η θυσιαστική αγάπη. Από αγάπη ο Υιός του Θεού γίνεται άνθρωπος και δια του Θεανθρώπου Χριστού μπορούμε να συναντήσουμε τον Θεό, αφού φανούμε σπλαχνικοί και καρδιακά ελεήμονες στους συνανθρώπους μας. Απευθυνόμενος τέλος στον προς χειροτονία τον προέτρεψε σε όλη του την ιερατική ζωή να είναι μιμητής της θυσιαστικής αγάπης του Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους πιστούς το αντίδωρο, ενώ ο νέος διάκονος τους επέδιδε ένα αναμνηστικό για την χειροτονία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων