08/05/2021 08/05/2021 Η δεύτερη μεγαλύτερη πανήγυρις των Αχαρνών, αυτή της Ζωοδόχου Πηγής, τελέστηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου, καθώς ο ναός παραμένει κλειστός λόγω επισκευών. Η Θεοτόκος έτεκε τον Χριστό πέρα από κάθε έννοια, δροσίζει τους πιστούς που την προσεγγίζουν. Παρουσιάζεται ως πηγή από την οποία αναβλύζει η ζωή. Αγιάστηκε από τον Υιό της και...
08 Μαΐου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2021 - 15:17

Υπαίθρια εορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στις Αχαρνές

Διαδώστε:
Υπαίθρια εορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στις Αχαρνές

Η δεύτερη μεγαλύτερη πανήγυρις των Αχαρνών, αυτή της Ζωοδόχου Πηγής, τελέστηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου, καθώς ο ναός παραμένει κλειστός λόγω επισκευών.

Η Θεοτόκος έτεκε τον Χριστό πέρα από κάθε έννοια, δροσίζει τους πιστούς που την προσεγγίζουν. Παρουσιάζεται ως πηγή από την οποία αναβλύζει η ζωή. Αγιάστηκε από τον Υιό της και αναβλύζει τη χαρά της Αναστάσεως, την απόκριση στα αιτήματά μας, τη θεραπεία στις ασθένειές μας και μας ξεδιψά στην πορεία μας προς τη Βασιλεία του Θεού.

Με αυτές τις θεολογικές έννοιες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ευχήθηκε στους συμμετέχοντες στην Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων