03/11/2018 03/11/2018 Ξεκινούν αύριο οι απογευματινές ομιλίες στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής Μητρόπολης, ” Ανακοινώνεται στο πλήρωµα της Τοπικής Εκκλησίας ότι θα πραγµατοποιηθούν κι ἐφέτος οι κατά Κυριακήν Ἑσπερινές Ὁµιλίες, αρχής γενοµένης από αύριο, Κυριακή, 4 Νοεµβρίου. Οι οµιλίες, υπό τον γενικό τίτλο «Γάµος, Οικογένεια, Μυστηριακή ζωή», θα γίνονται στον...
03 Νοεμβρίου, 2018 - 17:20

Απογευματινές ομιλίες στη Μητρόπολη Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Απογευματινές ομιλίες στη Μητρόπολη Ιωαννίνων

Ξεκινούν αύριο οι απογευματινές ομιλίες στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής Μητρόπολης, ” Ανακοινώνεται στο πλήρωµα της Τοπικής Εκκλησίας ότι θα πραγµατοποιηθούν κι ἐφέτος οι κατά Κυριακήν Ἑσπερινές Ὁµιλίες, αρχής γενοµένης από αύριο, Κυριακή, 4 Νοεµβρίου. Οι οµιλίες, υπό τον γενικό τίτλο «Γάµος, Οικογένεια, Μυστηριακή ζωή», θα γίνονται στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης, της ενορίας Αγίας Μαρίνης, πόλεως Ιωαννίνων,την ώρα του Εσπερινού στις 5.00΄το απόγευµα. Οµιλητής αύριο θα είναι ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιµος.
Η Ἱερά Μητρόπολη δίνει ιδιαίτερη σηµασία στο θεσµό των Ἑσπερινών Οµιλιών, γι’αὐτό µετακαλεί και εἰδικούς οµιλητές, προκειµένου η διακονία του λόγου να υποστηριχθεί µε τον καλύτερο τρόπο. Ο λόγος του Θεοῦ, και για µας που τον κηρύττουµε και για σας που τον ακούτε, είναι µεγάλο προνόµιο και συνάµα µεγάλη ευθύνη.
Ας µην ολιγωρήσουµε, λοιπόν, αλλ’ ας ἀνταποκριθούµε µε προθυµία σε αυτή την ύψιστη προσφορά της Εκκλησίας, ώστε να ισχύει και για µας ο µακαρισµός του Κυρίου που είπε «µακάριοι οἱ ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν» ( Λουκ. 11, 28).
Τέλος, σας γνωρίζουµε ότι ἀπό την προσεχή Τετάρτη, 7 Νοεµβρίου, και κάθε Τετάρτη, στον ιερό προσκυνηµατικό ναό του αγίου Νεοµάρτυρος Γεωργίου, επί της πλατείας Πάργης, κατά την ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως στις 5.00 το απόγευµα, θα οµιλεί, για πνευµατικά θέµατα, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιµ. π. Ἰωήλ Κωνστάνταρος”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων