28/10/2021 28/10/2021 Με κατάνυξη αλλά και την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων κατά της πανδημίας εορτάσθηκε στα Γιάννενα η 50η επέτειος της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου και προστάτη της ιστορικής πόλεως Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του επί της πλατείας Πάργης, όπου φυλάσσονται τα Άγια Λείψανα του Νεομάρτυρος. Υψηλός...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 14:19

50 χρόνια από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Πολιούχου των Ιωαννίνων

Διαδώστε:
50 χρόνια από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Πολιούχου των Ιωαννίνων

Με κατάνυξη αλλά και την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων κατά της πανδημίας εορτάσθηκε στα Γιάννενα η 50η επέτειος της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου και προστάτη της ιστορικής πόλεως Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του επί της πλατείας Πάργης, όπου φυλάσσονται τα Άγια Λείψανα του Νεομάρτυρος.

Υψηλός προσκεκλημένος στην εορτή ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προέστη των Ιερών Ακολουθιών και ομίλησε με λόγο μεστό και γλαφυρό, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Ο περιορισμός του αριθμού των πιστών εντός του Ι. Ναού δεν εμπόδισε τους πιστούς να προσέλθουν και να συμμετάσχουν με ευλάβεια στις πολλαπλές ακολουθίες που έγιναν την παραμονή και ανήμερα της εορτής, τιμώντας με όλα τα μέτρα τον θαυματουργό προστάτη της πόλεως που με την ζωντανή παρουσία του αποτελεί την μεγαλύτερη ευλογία για την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο εορτασμός της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων ολοκληρώθηκε με τον μεθεόρτιο εσπερινό και την παράκληση στον Άγιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων