30/07/2023 31/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας εντός της κατασκήνωσης του Ιεραποστολικού Συλλόγου Ιωαννίνων «ο Απόστολος Παύλος» στο Γρεβενίτι Ανατολικού Ζαγορίου, πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμά Ανδρέου, καθώς και του...
30 Ιουλίου, 2023 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 1:09

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην κατασκήνωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην κατασκήνωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας εντός της κατασκήνωσης του Ιεραποστολικού Συλλόγου Ιωαννίνων «ο Απόστολος Παύλος» στο Γρεβενίτι Ανατολικού Ζαγορίου, πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμά Ανδρέου, καθώς και του π. Εφραίμ Βαρσάνη, εφημερίου της ενορίας Γρεβενιτίου.

Την Aρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με πολλή προσοχή και σεβασμό από την άφιξη του Μητροπολίτου, όλοι οι κατασκηνωτές, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε με λόγους πατρικούς και εγκαρδίους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με κήρυγμα κατανοητό και περιεκτικό προς τους κατασκηνωτές και με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή, έδωσε το μήνυμα της ημέρας πως ο πνευματικός χορτασμός έρχεται στην ψυχή του κάθε άνθρωπου με τον Λόγο του Θεού και την συμμετοχή μας στα Ιερά Μυστήρια.

Εν συνέχεια, οι κατασκηνωτές παρέθεσαν πρωινό το οποίο είχαν επιμεληθεί οι εθελόντριες κυρίες της κουζίνας. Ο Σεβασμιώτατος έγινε αποδέκτης μετ’ ιδιαιτέρας χαράς των ωραίων χριστιανικών ασμάτων που τραγούδησε με παλμό και χαρά σύσσωμη η κατασκήνωση.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου, ως ευλογία μαζί με τις πατρικές του ευχές, ευχόμενος μεταξύ άλλων καλό υπόλοιπο της κατασκηνωτικής περιόδου και δύναμη στον πνευματικό αγώνα του καθενός.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων