05/01/2021 05/01/2021 Εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει πως αύριο στην περιοχή της ποιμαντικής της ευθύνης θα τηρηθούν όσα αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η Μητρόπολη κατάρτησε πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα τελούνται περισσότερες από μια Θείες Λειτουργίες προκειμένου να...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 15:46

“Δεν είναι δυνατόν να εμπαίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Δεν είναι δυνατόν να εμπαίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία”

Εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει πως αύριο στην περιοχή της ποιμαντικής της ευθύνης θα τηρηθούν όσα αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η Μητρόπολη κατάρτησε πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα τελούνται περισσότερες από μια Θείες Λειτουργίες προκειμένου να μπορέσουν να εκκλησιαστούν οι πιστοί. Για το λόγο αυτό μάλιστα,  η Εγκύκλιος αναφέρει πως “οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού τους, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία”.

Εμείς ως μέλη της Εκκλησίας είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, αν δώσουμε την καλή ομολογία και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν να εμπαίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία και η πίστη των Χριστιανών Ορθοδόξων σε ημέρες και εορτές όπως αυτή των Θεοφανείων αλλά και γενικότερα. Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες τηρούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο καλόπιστος διάλογος, που πάντοτε φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, και η εν Ελλάδι Ορθόδοξη Εκκλησία αυτήν ακριβώς την οδό επιλέγει“, καταλήγει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ. Μάξιμος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων